Ultima actualizare: ieri, 22:48

 

Locale

FOTO. Filtre de amploare în Satu Mare. Șoferii, trași pe dreapta

Astăzi dimineață, vineri, 13 ianuarie, în intervalul orar 07:00-09:30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat peste 60 de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 69/2012 și 25 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării celor care au consumat băuturi alcoolice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

2 comentarii

  1. Toader din Moiseni Răspunde

    Bine ma , si voi chiar ati verificat tot ce s-a miscat pe drumul public , sau doar pe cele card au fost direct vizate de catre sefi vostri . Prin ordine de partid ?
    Deci astept un raspuns oficial , . OFICIAL , s-a înteles analfabetilor

  2. 3.14 Răspunde

    Altfel cum ar putea sa se pensioneze la 40 de ani? Cu ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.