Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Școală de permise false în Italia. Sătmărean condamnat la închisoare cu suspendare

Un sătmărean a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a fost prins cu permis de conducere fals. Bărbatul a spus că a urmat cursurile unei școli de șoferi din Sicilia, precizând că a avut examen teoretic și scris, neavând nicio bănuială că școala ar fi una falsă, spune el.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a fost prins în vama Petea, în data de 21.12.2021, în jurul orei 16.50, când acesta s-a prezentat la control. La solicitarea polițistului de frontieră, bărbatul a prezentat documentele de călătorie, actele autoturismului precum și permisul de conducere, eliberat de către autoritățile din Italia.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic. Totodată, din verificările efectuate în bazele de date a reieșit faptul că pe numele bărbatului nu a fost emis niciodată un permis de conducere de către autoritățile statului român.

Find audiat, bărbatul  a declarat că a obținut permisul în Sicilia, legal. A menționat că a urmat cursurile unei școli de șoferi din Sicilia-Italia pe perioada a 3 luni, din luna aprilie până în luna iunie a anului 2019.

În cadrul acestei școli, a avut parte de pregătire teoretică, dar și practică de șofat, efectuând un număr de aproximativ 20 de ore de șofat. A precizat că prin intermediul acestei școli au obținut permise de conducere mulți cetățeni români și chiar italieni. Aceștia au trebui să susțină atât examen teoretic cât și practic. A specificat că toate documentația necesară precum, copii acte, analize medicale cât și pozele pentru permis le-a predat reprezentanților școlii. Acesta a plătit aproximativ 1800 euro reprezentanților școlii de șoferi, contravaloarea cursurilor de pregătire teoretică și practică. Permisul i-a fost trimis acasă, în Italia, unde locuiește de peste 9 ani.

Sătmăreanul a specificat că îi pare rău pentru situația creată, însă era convins că acel permis e autentic, întrucât l-a obținut prin participarea la cursuri si examene.

Pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere bărbatul a primit, acum, un an și 2 luni şi 10 zile închisoare sub supraveghere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.