Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Țeapă în numele Poștei Române. Atenție la ce link-uri accesați

Țeapă în numele Poștei Române. O nouă țeapă, care de această dată implică Poșta Română, a început să circule prin mediul online. De data aceasta se folosește numele unei cunoscutei instituţii din țară, iar mesajele sunt trimise direct pe numărul de telefon.

Un bărbat din Carei a primit în acestă perioadă un mesaj prin care este informat că i-a ssut coletul şi că are de achitat taxe vamale, la mesaj fiind adăugat și un link.

„Am primit un sms în numele Poștei Române. Se vede din start că e o escrocherie. Am făcut poza și am șters sms-ul” a povestit bărbatul, pentru PortalSM.

Pentru acest tip de țeapă se alege folosirea unei sume mici de bani, mai exact de 8.50 RON, dar prin accesarea link-ului din mesaj, utilizatorii riscă să pună datele şi parolele la dispoziția unor persoane necunoscute.

Prin accesarea link-ului respectiv se colectează datele bancare, cu scopul de a fi sustrași bani din conturile clienților.

„Poșta Română comunică doar de pe adresele oficiale de e-mail ([email protected], [email protected]), nu le solicită clienţilor săi să furnizeze date cu caracter personal și nu le solicită acestora să facă plăti online ale unor taxe vamale”, a anunțat Poșta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.