Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO/VIDEO. Mobilizare în Satu Mare! Intervenție de urgență a pompierilor pe malul Someșului

Miercuri, 18.01.2023 ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță existența unei persoane rămasă blocată pe o bucată de gheață, care s-a rupt în urma traversării acesteia a râului Someș. Victima se află pe sub podul tehnologic, în partea de N-V al Municipiului Satu Mare la ieșirea dinspre Drumul Careiului.

Este alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, care intervine cu 20 de cadre militare, o autospecială de primă intervenție și comandă, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD tip B2.

După efectuarea recunoașterii se constată faptul că victima este conștientă și cooperantă, acționându-se concomitent din două direcții: un echipaj de alpiniști coboară de pe podul tehnologic la victimă, iar un alt echipaj se îndreaptă cu barca pneumatică către aceștia.

Primul echipaj care ajunge la victimă întreprinde toate măsurile necesare extragerii și salvării acesteia din râul Someș sub directa coordonare a comenzii Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Victima este predată în siguranță echipajului medical, care ulterior evaluării și monitorizării acesteia, o transportă la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de posibil înec în râul Someș. Astfel a fost verificat modul de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor desprinse.

Sursa: ISU Satu Mare

3 comentarii

  1. Robert Răspunde

    Gheata pe Somes??? Hai sa-l vedem.De unde a venit gheata cum a ajuns la noi? Cum s-a suit omul pe gheta ca totul este apa?Cate necunosczute.N-o fi stire din 20210 decembrie?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Robert. Ca deobicei la portarseme. Au uitat din știre un cuvânt. Dar ca să vezi acel cuvânt este esențial! Știi care e cuvântul esențial omis? EXERCIȚIU. Nu vă e jenă????😱🤮😥

  2. Robert Răspunde

    A… a fost numai un exercitiu .Dar la un fapt real “cu gheta” cum se descurca cei implicati? O simulare nu ar trebui sa fie ca si un caz real?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.