Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Zi memorabilă la Ardud. S-au unit simbolic Moldova, Țara Românească și Transilvania

Ziua de 25 Ianuarie 2023 este de astăzi o zi memorabilă pentru județul Satu Mare deoarece, prin semnarea acordului de înfrățire dintre orașul Ardud cu orașul Sîngerei, Republica Moldova și a acordului de cooperare cu orașul Slănic, județul Prahova, s-au unit simbolic cele trei provincii românești: Moldova, Țara Românească și Transilvania.

Ceremonia solemnă s-a desfășurat în prezența Consiliului Local Ardud, a delegațiilor reprezentative din cele două orașe invitate, conduse de domnii primari Arcadie Covaliov (oraș Sîngerei) și Daneluș Costea (Slănic), a prefectului județului Satu Mare, Radu Roca, a subprefectului Romeo Pop, dar și a altor oficialități centrale care ne-au onorat cu prezenta.

Semnarea acordului de înfrățire este prilej de reafirmarea a crezurilor comune care ne unesc, dar reprezintă și un pas important pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și cooperării în cheia domeniilor de interes comun, oferind oportunități de accesare a proiectelor europene.

Momentul ceremoniei solemne a precedat evenimentul desfășurat la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din orașul Ardud, acolo unde prefectul Radu Roca a expus cuvântul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Micii Uniri, au urmat cuvântările invitaților, un moment artistic susținut de elevii Liceului Tehnologic Ardud și depuneri de jerbe din flori. Ziua s-a încheiat cu Hora Unirii.

Un comentariu

  1. Cocolino Răspunde

    Oare acum Domnul Duma impreuna cu t cei care e langa el din Moldova si din Tara romaneasca oare sint revizionisti? Sau cum spunem noi romanii despre ungurii ca “” Hortişti”” dar in style romanesti?
    Pai cum permite un Primar al Orasului gen Ardud Erdőd ca sa pune si in centrul Orasului Ardud o harta cu romania Mare si nu respecta tratatele … Bucovina de Nord impreuna cu Budjak este parte al Ucrainei si nu al romanei!!!! iar Moldova este o tara suverana…
    O intrebare eleganta daca Ungurii din Ardud punea tablita acolo cu o harta cu Ungaria Mare ce facea domnul primar?
    Asta-i problema noastra ca noi cerem respectati tratatele dar noi flueram…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.