Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Bilanțul pompierilor sătmăreni în minivacanță: intervenții la incendii, inundații și accidente

În perioada 20-24 ianuarie, aproximativ 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, au asigurat zilnic misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În cele cinci zile, la nivel județean, salvatorii militari au executat 81 de misiuni, dintre care 15 intervenții și 66 cazuri SMURD unde s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Principalele misiuni în dinamică ale pompierilor militari le amintim după cum urmează:

Cadre militare ale Detașamentului de pompieri Satu Mare, au intervenit sâmbătă (21.01.2023) cu o motopompă pe strada Grădinarilor, pentru evacuarea apei, care inunda strada.

Tot în ziua de sâmbătă, în jurul orei 16:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei case de locuit din localitatea Apa. La locul incendiului au intervenit de urgență, 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului Satu Mare, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. În sprijinul acestora s-au alocat forțe din cadrul Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență din localitatea Apa.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de circa 90 metri pătrați la nivelul acoperișului cu o foarte mare degajare de fum și cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la întreaga locuință și la anexele din gospodărie. Aceștia au localizat prompt incendiul, reușind oprirea propagării flăcărilor la restul locuinței și la anexele din apropiere. După o intervenție de aproape 2 ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu au existat victime. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al unui burlan metalic neprotejat corespunzător.

Misiunile din 21.01.2023 au continuat cu stingerea a două focare produse la tomberoanele cu resturi menajere din cartierele Micro 15 și Micro 16. La fața locului s-au dislocat forțe militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Arderea tomberoanelor din cartierul Micro 15 s-a propagat la un garaj din apropiere, fiind limitată extinderea flăcărilor la întreg garajul. Cauza probabilă a producerii focarelor, este acțiunea iresponsabilă a unor persoane.

Duminică (22.01.2023) în contextul depășirii cotelor de apărare, faza a II-a, cod portocaliu valabilă pentru bazinul hidrografic Crasna, inspectorul șef al ISU Satu Mare, lt.col. Buzduga Sergiu Marius, s-a deplasat împreună cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca în localitatea Domănești, pentru o acțiune de recunoaștere și informare în teren. Din fericire, gospodăriile localnicilor și terenurile arabile nu au fost afectate.

În seara de duminică, în jurul orei 19:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Vama, în care au fost implicate 2 autoturisme. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și un echipaj de prim ajutor iar în sprijin a fost solicitat și echipajul de terapie intensivă mobilă. Unei victime rezultate în urma accidentului, femeie cu vârsta de aproximativ 45 ani, i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.