Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Începe aglomerația în vama Petea. Românii se întorc la muncă în străinătate

Pentru zilele următoare, polițiștii de frontieră sătmăreni se așteaptă la o creștere a valorilor de trafic în ambele puncte de trecere a frontierei, de această dată pe sensul de ieșire din România.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei, iar polițiștii vor desfăşura zilnic, în întreaga zonă de responsabilitate, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statul vecin, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii maghiari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

Recomandări adresate participanţilor la traficul transfrontalier:

Conform configurației punctului, în PTF Petea sunt disponibile, pe sensul de ieșiredin țară, șase artere de control – 5 destinate cetățenilor UE și una destinată cetățenilor non-UE. Participanții la traficul transfrontalier sunt rugați să respecte această configurație, mai ales pentru că, în funcție de cetățenia participanților la trafic, diferă și durata în timp a formalităților de control.

În PTF Urziceni sunt 3 artere de control disponibile pe sensul de ieșire din țară. Dar, în acest caz, dat fiind că la Urziceni controlul de frontieră se efectuează pe teritoriul maghiar atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în România, în situația în care traficul se intensifică, poate fi operaționalizată o arteră de control de pe celălalt sens de trafic, așa încât controlul de frontieră să poată fi efectuat pe patru artere.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. o parere Răspunde

    in loc sa faca ordine in propria tara mai bine se plimba, tiganii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.