Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Invitație la horă. Programul manifestărilor de Mica Unire, la Satu Mare

În cadrul întâlnirii săptămânale a prefectului Radu Roca cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne a fost definitivat programul manifestărilor dedicate sărbătorii din 24 ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române.

Manifestările vor fi organizate pe platoul din fața Inspectoratului Județean de Poliție, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 10,00 conform următoarei desfășurări a evenimentelor:

  • prezentarea onorului de către Garda de Onoare;
  • intonarea imnului național, în interpretarea bine-cunoscutului artist sătmărean Petrică Mureșan;
  • ceremonial religios;
  • alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului istoric;
  • moment artistic, recital de cântece patriotice;
  • depunere de coroane și jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările se vor încheia cu tradiționala HORĂ A UNIRII, la care sunt invitați să participe toți sătmărenii.

10 comentarii

  1. Bucuresti Răspunde

    Pe nimeni nu intereseaza hora uniriii. Tragedie pentruTransilvania. Nu mai vreau conducere damboviteana. Vreau un Ardeal independent.

  2. Roman Răspunde

    In 1859 s-au facut eforturi deosebite pt faurirea statului, iar voi vreti destramare? Presedintele tarii e din Ardeal, Dar mai sunt si ministrii si altii . ….Sa nu uitam ca in 1848-1849 in Transilvania a fost macel . Pt voi istoria e complicata ….

    • Dragos Răspunde

      Dupa tine asta e viata ???
      Ori unde te uiti :
      Lipsa de educatie , sanatatea la pamant , educatie la fel , bullying in scoli , pretul energiei la un nivel exorbitant, neputism, crime , iafuri , circulatie haotica .
      Toti bani merg catre bucuresti ….iar noi primim inapoi zerul.

      • History Răspunde

        Pentru cei cocoțați pe capul nostru, absolut nemeritat și care exploatează la sânge situația în favoarea lor DA. Ba chiar le convine. Cu cât e mai mare brambureala cu atât pot trage ei sforile în interesul exclusiv al lor.

    • Big Brother Răspunde

      Da cand romanii au masacrat 1OOO de unguri la Aiud!

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_de_la_Aiud

      • Calin Răspunde

        Stăi blând ca vine imediat careva turist cu masacru de la IP si altele, dar uita sa pomeneasca de criminalul venerat si ridicat in slăvi, Crăcitorul Muntilor , care omorea tot ce ieșea in cale fără să intrebe ce nație în jurul Sibiului.
        Pe Cuza l-au mazilit cand a vrut sa desfaca unirea.

    • Ferodor Răspunde

      Si noi faceam masacre bro stai linistit cu Avram Iancu….
      Nu eram mai bun nici noi!!
      Oricum romania o sa dezmembreaza si nu dau pentru asta 15 ani ….
      Nu eu spun asta, sau Ungurii sau Rusii sau Austriecii etc ci asa decis la Malta inca din anii 80!!!
      Ardealul reprimeste Ungaria iar noi reprimim Moldova… atuncia sa decis ruperea in 2 Cehoslovaciei, destramarea Iugoslaviei , Kaliningradul sa fie parte al Rusiei , dar nu numai harta romaniei si al Ungariei o sa schimba, ci al Europei ca mai multe tari o sa reprimeasca teritorii de exemplu Austriecii reprimesc Tirolul de Sud, sau Catalonia o sa fie o tara noua din Spania, Irlanda o sa uneasca , Kosovo o sa uneasca cu Albania si asa mai departe…
      Plus ca nu-i dejeaba au plecat 6 milioane de romani… tara asta nu merge, oamenii pleaca masiv ,nu avem nimic ….numai patriotism ,ca restul sa vandut romanul catre austrieci catre neamti catre olandezi
      si pur si simplu am devenit o c.@loni€ pentru ei, pentru asta nu a meritat sa face mare unirea sau mica unire ,cand poporul sufera si fuge din tara de la saracie ,ca nu avem nimic, infratstructura nu avem ,sistemul de sanatate nu avem ,sistemul de invatamant e naspa , inca merge pe sistemul ala vechi care era la sfarsitul anii 90… …si da din patriotism nu mancam!!!!
      Eu sincer as fi in minoritate intro tara unde merge treaba asa cum trebuie decat majoritate unde nu merge nimic numai corruptia hotia cand se spune ca nu avem bani nu avem fonduri, dar pentru masini luxuoase pt politicieni sint bani, sau marire la salariul lor sint bani…. cu 15 Ron sa marit banii pentru copii? 15 ron?? Ce ala?? Si sa facut o lege care prevede duplarea sumei si este deja in monitorul oficial si nu se respecta????????????????????????
      Sau marirea pensiilor cu 40% si acum ciuciu nimic nu primesc nici indexarea cu 15 % dpa inflatia?
      Pai ce conducere ce tara avem noi cand se face si pentru asta o lege “”legea pensionarilor”” care prevede ca maresc cu 40% pensiile si fix statul nu respecta?? si intra in monitorul oficial , atunci ce tara este asta?
      O mama vitreaga este romania!!!!nu-i dejeaba migreaza poporul !!!!!! Deja mai multi copii romani se nasc in Europa decat in romania!!!

  3. Dacus Răspunde

    Hora “sărăciei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.