Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Pacientă diagnosticată fără consult la UPU Satu Mare. Medic: „Vindeam la piață, dacă nu știam ce fac”

O femeie din județul Satu Mare a publicat pe o rețea de socializare un mesaj în care povestește experiența pe care a avut-o soacra ei la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Satu Mare. Femeia povestește despre cum soacra ei a primit de mai multe ori diagnostic și tratament fără să fie consultată.

Sătmăreanca s-a plâns și de modul în care o doctoriță i-a vorbit atât soțului ei, cât și soacrei.

Redăm integral mesajul femeii:

“Doresc să împărtășesc cu voi cea mai urâtă, dezamăgitoare și cu siguranță rușinoasă experiența cu UPU -Satu Mare!

Aseară am trimis-o pe soacra mea la Urgentă fiind în vizită la noi, a început să se simtă rău, să o doară exagerat de rău spatele, plângea la propriu precum o durea! A dus-o soțul, bine-nțeles, pe el nu l-a lăsat să intre cu ea (de înțeles asta), dar coșmarul a început numai ce a intrat, pe lângă că acolo 90% din personal este indiferent suferinței tale, ea săraca intră le explică că o doare în spate.

O asistentă îi ia tensiunea, îi pune o perfuzie, îi face o injecție și după nici 20 de minute îi spune că gata să plece ca i-a făcut o injecție care îi calmează durerea până dimineață și să meargă la medicul de familie să îi scrie tratament!

I-au pus un diagnostic fără ca măcar s-o atingă un medic și i-au dat tratament doar așa (așa ceva nici în a treia lume nu se face)… Ne-a sunat și când ne-a zis, soțul a decis să intervină că totuși să o vadă un medic, deoarece nu mai reușea nici în picioare să stea de durere!

[…] A încercat să le explice că nu are medic de familie aici, E ÎN VIZITĂ. „O doare rău, consultați-o măcar”, la care i s-a răspuns „Se poate înscrie încă odată sa fie văzută de un medic!”

După 5 minute a văzut-o o ”doamnă“ că nu-i pot spune doctor deoarece nu-și merita titlul, și iar, fără să o consulte, fără să îi facă o rază îi pune un diagnostic și îi spune: “Nu e de competența noastră, să mergeți la neurolog!”, și soacră-mea i-a spus: „Dar îmi puneți un diagnostic fără să mă consultați”. La care ea foarte flegmatică i-a spus: „Vindeam la piața dacă nu știam ce fac”.

Pai, doamnă că doctor nu ești DU-TE LA PIAȚA CĂ I-AI DAT TRATAMENT ȘI DIAGNOSTIC AIUREA!

Credeți-mă, sunt așa de supărată și nervoasă că îmi vine să mă duc s-o caut pe respectiva și s-o duc acasă la mine, să vadă cum plânge soacră mea de dureri ! În plus să vezi că nu e cu domiciliul în Satu Mare și să fi atâta de incompetentă să nu zic altceva, să-i zici MERGEȚI LA MIEDICUL DE FAMILIE.

Mă întreb, oare nu se mai schimbă nimic, de ce se fac medici dacă își fac meseria cu scârbă?

Oare nu le este puțin rușine ? Oare managerul ăla de la spital ce face? Cum să lași un asemenea medic să mai stea în funcție?” a postat femeia pe rețelele de socializare.

 

8 comentarii

  1. Satmareanul Răspunde

    Haideți să povestesc și eu despre servicii prestate la UPU Satu Mare.
    Anul trecut toata ziua nu aveam nici o problemă ple la ora 22 a inceput să-mi doare rinichi.
    Pe la ora 22.30 aveam deja o durere care era insuportabil, așa dar nu aveam ce să fac am rugat pe tata să mă ducă cu mașina la urgență.
    La triaj totul era ok pănă nu am fost chemat înauntru.
    Era un medic foarte nesimțit și arogant care mă întreba “Ce te doare?”.Am răspun că mă doare rinichii.
    Medicul îmi răspundea arogant “De unde ști tu că rinichi te doare?”
    Eu am răspuns că stiu din cauza că în zona rinichii simt durerea.
    Stiu că în familia mai aveam membrii cu durere de rinichi(asta nu vroiam să spun).
    După iar așa medicul mă întreba “De ce nu te-ai dus la medic de familie.
    La punctul asta vorbea foarte dur și nesimțit.
    Cănd mă intrebat “Domnu Doctor “De ce nu ati mers la medicul de familie?Cu problmema asta trebuia sa mergeti la medic de familie!”
    Am intrebat de la el “Domnul Doctor cum puteam să mă duc la medic de familie la 22:30?
    El raspundea pana atunci trebuia sa mergi.
    Domnul Doctor cand nu aveam nici durere inainte de ora 22?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Te-o trimis la centrul de permanenta, daca tot baga casa de asigurari atatia bani in fundu alora.

      • ... Răspunde

        @Vulpe, da măi. Și pe cât pariem că dacă mergea acolo personalul de la acel centru retrimitea bolnavul la UPU???? Chiar și dacă avea personalul de acolo ceva idee cam care ar fi diagnosticul sau Doamne ferește chiar să ajute bolnavul!!!🤔😱😮😠😵🤮

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Nu pariez,ca stiu ca voi pierde. Dar n-as fi pierdut ocazia sa afle onoratul contribuabil e ce ii sunt sifonati banii, explicatia pt care la urgenta raman asa putine resurse.

  2. Dan Răspunde

    La salarii de 25000 lei, și chiar peste, să fii atât de neomenos, scârbos, chiar nesimțiți, e prea mult. Vedem că nu s-a schimbat absolut nimic dupa ce câștigă atât de mult, mai bine plecau toti in străinătate și ne vindecam cu leacuri băbești. Eram mai câștigați. Pacat de cei corecti (prea putini), ca îi fac de rușine.

  3. Tercica Răspunde

    Astfel de medici mai merita respect? Sa va fie rusine jeguri ordinare! Păcat de cei care mai au respect fata de meseria pe care o practica.

  4. No stress Răspunde

    Vorba cadrului medical, poate ar fi mai bine dacă s-ar reprofila și ar vinde în piață. Măcar nu ar face atâta pagubă. Că nu scrie nicăieri cu trebuie să profeseze ca medic dacă se vede de la kilometri că o deranjează. Păi nu mai bine ar vinde cartofi în piață? No stress. Nu am să înțeleg cadrele noastre medicale că de ce se fac medici dacă suferă de lipsă totală de empatie față de bolnav. Asta oricând și la orice oră ai apela la ei!

  5. Silvia Răspunde

    DA SPUNETI SI NUMELE ACESTOR MAFIOTI DIN SANATATE ! SA NU MAI PLATEASCA NIMENI CONTRIBUTIA LA SANATATE SI CU ACESTI BANI S-AR PUTEA TRATA LA PRIVAT IN CONDITII NORMALE ..NU VA LASATI PE MANA ACESTOR NEOAMENI! INTR-UN AN AM FOST TOT ASA LA URGENTA CU DURERE GROAZNICA IN SPATE SI DUPA 2 ORE CAND AU VAZUT CA PLANG EFECTIV SI NU POT RESPIRA MI-AU FACUT UN ALGOCALMIN PT FEBRA…NICI MACAR NU M-AU TRIMIS LA RAZE SAU ANALIZE. STITI CE MI-A PRESCRIS DOAMNA DOCTOR ( PE ATUNCI ..UNA GRASA,BLONDA CU OCHELARI)? FAMOTIDINA!!!!!!!!ASTA SE DA PENTRU STOMAC..DA N-AVEAM TREABA CU STOMACUL! DUPA EA ..EU AVEAM GASTRITA..PANA LA URMA ….PRINTR-O CUNOSTINTA ..AM AJUNS LA RAZE A DOUA ZI SI AVEAM PNEUMONIE SEVERA!!!!ABIA MI-AM REVENIT DUPA INJECTII!!!SI LA ASTIA LE TOT MARIM SALARIILE !!!!PLECATI SI LASATI LOCUL UNORA CARORA LE PASA DE OAMENI!!!!!DACA NU SPUNETI NUMELE LOR…II LASATI MAI DEPARTE PE INCOMPENTETI SA PUNA VIATA OAMENILOR IN PERICOL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.