Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Revine iarna. Vremea se răcește considerabil și se anunță ninsori. Ce spun meteorologii

Vremea se va răci semnificativ începând chiar de mâine, 24 ianuarie. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 3-4 grade în majoritatea regiunilor țării.

Meteorologii anunță că probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor – sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare – va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 23 ianuarie – 5 februarie, în cea mai mare parte din ţară, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, la începutul intervalului, încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie, 5 – 10 grade ziua, respectiv între -5 şi 0 grade noaptea). Din 25 ianuarie, vremea va fi intra într-un proces de răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privinţa temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 şi 3 grade; mediat regional, minimele nopţilor vor fi de la -7 la -4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat şi trecător vor fi precipitaţii slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va creşte.

În Maramureş, în primele zile, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5 – 10 grade şi nocturne între -2 şi 3 grade, în medie. După data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime între 0 şi 4 grade, respectiv minime între -6 şi -3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.