Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Şoferul beat care a ucis-o pe asistenta Rodica Pal, din nou după gratii!

Şoferul beat care a ucis-o pe asistenta Rodica Pal, într-un accident rutier, a fost arestat preventiv, după ce iniţial a fost reţinut şi ulterior plasat sub control judiciar. Bărbatul a fost reţinut imediat după accident, având o alcoolemie enormă şi a fost prezentat Judecătoriei Negreşti Oaş cu propunere de arestare preventivă, dar a primit control judiciar. Procurorii au atacat decizia, iar Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Dispune arestarea preventivă a inculpatului O.A.G., pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. 2 cod penal, infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 cod penal şi infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. 1 cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27.01.2023 şi până la data de 25.02.2023, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor.

Şoferul beat circula cu viteză şi adepăşit o coloană de maşini

Rodica Pal, asistentă medicală și mamă a doi copii, a fost ucisă, duminică seara, de un șofer beat în localitatea Vama. Ea a fost apreciată atât pentru profesionalism, cât și pentru comportamentul pe care îl avea față de cei din jurul ei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un conducător auto, în persoana unui bărbat de 35 de ani, din localitatea Vama, în timp ce se afla angajat în depășirea unei coloane de autovehicule pe sensul de mers Orașu Nou-Negrești-Oaș, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus de către o femeie de 45 de ani, care ar fi efectuat manevra de mers înapoi la ieșirea de pe podețul de acces al unui imobil, fără a se asigura corespunzător. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat decesul femeii de 45 de ani.

Bărbatul de 35 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

6 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Este regretabil și de condamnat gestul șoferului,dar domnilor Magistrați!!! sunteți siguri că ați respectat procedura in ceea ce privește arestarea preventivă a suspectului,cred că această măsură a fost luată sub presiunea emoțiilor și a opiniei publice.

    • bigbrother Răspunde

      Privește și tu așa. Măcar în arest s-a trezit și a ieșit alcoolul din el. Că totuși valoarea asta (și în aerul expirat deci cam dublu efectiv în sânge) nu-i de lepădat!

    • Eu Răspunde

      Poate ai dreptate… sa pui intrebari, e normal. Dar sa nu vedem realitatea, sa accepti o crima, e f normal. Hai sa incurajam lumea sa faca la fel! Cum sa fie sub control judiciar, cand ai comis o crima?! Cand ar trebui sa fii arestat?! La 3-4 morti?! Esti pericol public cand?! Pacat ca Nu sa maturizat mai devreme, acuma are timp… Nu lam vazut de 20 de ani, nu eram in relatii bune, nici rele, nici nu ma bucur de necazu lui, doamne fereste, pacat de familia lui si a victimei, nu meritau… atunci cand tu te crezi rege, vine Garda sa te lege… Daca tu ai copii, si de la o prostie ca asta, nu ii mai vezi, nu ar fi normal sa fie inapoi acasa soferul?! Si mai calca inca doi! Si iara 2, si iara 2?! Fara presiune, tu incurajezi un temperament agresiv… Nu respecti criteriile de baza. In schimb respecti propriile greseli, si atat. Cat risca?! 10-20 de ani?! Pune si tu presiune pe judecatori, sa tii tu jumate, el jumate, si e prostia in doi. Parca te vad in dreapta, apasand pedala fara stirea lui…

    • Cineva Răspunde

      Despre ce vorbim? Domnul a condus in localitate cu o viteza mult peste limita admisa de lege, cu o alcoolemie exagerata, la ora 19:30, cand drumul e destul de circulat. Putea lovi un biciclist si nici macar nu realiza ca la lovit, mergea acasa si vedea a doua zi ca e zgariata masina. Domnul nici macar nu a realizat ce a facut, si ca a lovit pe cineva. Cand bei peste masura si te urci la volan iti asumi posibilitate ca s-ar putea intampla ceva, iar asta nu a fost prima data cand s-a urcat in stare de ebrietate la volan. Legea la noi e prea blanda in astfel de cazuri, oricat s-ar fi asigurat victima inainte sa aiba intentia sa iasa pe carosabil nu avea cum sa evite impactul, la viteza aia doamnul a aparut de nicaieri, pe contrasens. Pacat de ambele familii, pt ca e un necaz pt ambele familii. Poate astea 30 de zile il vor ajuta sa se gandeasca la ce s-a intamplat si pe viitor sa nu mai faca

      • altu fără bmw Răspunde

        Foarte corect. Problema este că la mulți din zonă asta le este starea naturală. Și antibioticele le iau cu pălincă. Am asistat inclusiv la scene că dădeau regulat pălincă la copil mic (cam de 3 ani) ca să adoarmă. Apoi nici nu-i de mirare ce se întâmplă după aia mai ales că au și niște mașini mai serioase cu herghelii ca lumea sub capotă. Inconștienți. Apoi când fac câte una de asta imediat caută scuze. Foarte trist.
        Ca pedeapsă ar trebui făptuitorul ca să nu mai beneficieze deloc de sistemul sanitar. Să plătească pentru absolut orice. Că doar a omorât o asistentă. Și până la urmă ce se crede? Zmeu de zboară pe șosea în localitate că zici că imediat decolează??? Toate aceste evenimente rutiere se datorează pedepselor prea blânde aplicate. Că dacă ar ști că riscă ani grei de pușcărie cu executare nu ai grijă nu s-ar urca beat la volan și nici nu ar circula cu viteză de decolare! Așa simplu este.

  2. Eu Răspunde

    Stati linistiti ca Nu mai are ocazia… si daca ar fii in f1 .. cand faci prostii de genu asta, nu cred ca vrei sa mai conduci! Era normal sa nu se mai prezinte la locul accidentului, cu motiv de panica, erai sub influenta fricii, nu a alcolului! Nu iti mai aduci aminte nimic, impactul imprevisibil greu de inteles. Nu ai parasit cu intentie niciodata scena, ai dreptu sa declari un adevar… Nu trebuia sa fii prezent si sigur cineva ti-a furat masina… Nu tu ai facut accident… dar noh Daca nu te duce capul, esti inculpat… cam ase merg lucrurile, multi Nu Ati inteles, da ai dreptu sa profiti de sistem… Nu trebe sa ne condamnam singuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.