Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Stare de alertă epidemică în România, din cauza gripei. ,,Evitați aglomerația și purtați mască”

Stare de alertă epidemică în România, din cauza gripei. Autoritățile recomandă evitarea aglomerării și purtarea măștii. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut astăzi o conferință de presă alături de ministrul Educației, în care a anunțat declararea stării de alertă epidemică pentru gripa sezonieră, informează biziday.ro. Precizează că acest lucru nu înseamnă că este declarată “epidemie”, deoarece un asemenea scenariu ar presupune introducerea unor restricții, precum izolarea sau chiar carantinarea persoanelor bolnave și a contacților acestora.

Astfel, ministrul Rafila a emis o serie de recomandări pentru populație, angajatori și școli, precum evitarea aglomerației, purtarea măștii, triajul epidemiologic și încurajarea vaccinării antigripale.

Înaintea conferinței, Ministerul Educației a anunțat că “școlile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid”.

Sursa: biziday.ro

44 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Recomandă! 🤣🤣🤣 Unde am ajuns.

    • ?! Răspunde

      Tie ar trebui sa iti impuna,..iar nu ar fi bine. Daca ai basca, de ce ai basca, daca nu ai, de ce nu ai Poti sa gandesti si tu pozitiv vreo-data? Sau suferi in toata viata ta? Distrusule!

      • H&R Răspunde

        @!?
        Daca nu stii ce inseamna ironia, e problema ta. Daca esti frustrat, nervos, nacajit la cei 57 de ani ai tai, cauta-ti psiholog, psihoterapeut, psihiatru.

  2. Cosmin Răspunde

    Si sa ghicim. Reincepe circul dar de data aceasta cu gripa apoi baga alte texte.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Gata nu mai e! Am înțeles că WHO îl va propune pe Putler și pe Zelensky la comun la premiul Nobel pentru medicină, că doar de când e războiul nu mai e covid. Poate la decernare la Stockholm vor semna și ceva armistițiu dacă tot sunt prin zonă. Cine știe? 🤔😮😱

    • ... Răspunde

      Gripa face ravagii în România! Gripa a făcut deja primele victime în țara noastră. Este vorba despre două persoane de sex feminin în vârstă de 25 de ani și respectiv 50 de ani, din București.

  3. H&R Răspunde

    Vaccinare antigripală… În care secol trăiește asta? Sec. XXI B.C.? Nu mai există așa ceva, numai vaccinare covid! Covid19 desigur.

    • ?! Răspunde

      Exista si vaccinare anti prosti. Poate tu inca nu ai auzit. Ce face vaccinul asta? Stimuleaza si il tine in viata pe ultimul neueon pe care il ai. Poate ca nu ai auzit inca, ca traiesti in epoca de piatra, dar vaccinul si antibioticele au salvat multe vieti… Ca acuma nu mai sunt asa de eficiente..este teoria evolutiei. Virusurilor si bacterilor, nu a oamenilor…

  4. Loop Răspunde

    COVIDUL NU A EXISTAT NICIODATĂ TOTUL E DOAR O FĂCĂTURĂ ORDINARĂ….. ȘI EU POT SPUNE CĂ AM AVUT COVID PT. NU AM AVUT NICI GUST ȘI NICI MIROS VREO TREI SĂPTĂMÂNI PATRU ȘI NU AM ZIS LA NIMENI NIMIC…. AM MERS LINIȘTIT LA LUCRU ȘI PESTE TOT ÎN PUBLIC ȘI FĂRĂ MASCĂ ȘI NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC!!! PS. EU NU AM PURTAT MASCĂ APROAPE DELOC ÎN CEI DOI ANI DE PANDEMIE ORDINARĂ MARCA ARAHAT ȘI PNL USR PLUS!!!!

    • covid 19 Răspunde

      @Loop, universul eşti TU! Îl iei pe păcăliciul de ,,…” sau cum se mai intitulează pe aici (cu emblema celor 3 emoticoane) şi depănaţi din propria experienţă. Că voi ştiţi!

      • ... Răspunde

        1. nu e scris de mine
        2. nu am zis niciodată ce a debitează ăsta și nici nu sunt de acord.
        Problema ta este că nu gândești că asta intră în atribuțiile altora care îți livrează lăturile pe care le multiplici aici.
        În Japonia e mare scandal pe cazuri noi și pe mortalități postvacccinare. S-a stopat complet achiziționarea de vaccinuri. Dar asta e biudoș la tine că nu rezonează cu dogma ta, boule cu diplomă de fraier. Nu știu ce ai cu mine. Repet încă odată dar probabil degeaba. Am făcut boala și m-am și vaccinat. Dar ulterior. Cei care crapă sunt cei care s-au grăbit să se vaccineze fără să facă boala. Că ceva nu funcționează în cazul lor. Și uite că nu a dispărut covidul nici în țările supervaccinate. Exact cum am zis. Dar asta se predă la epidemiologie, adică ce trebuie și cum trebuie făcut. În mod interesant asta se uită intenționat de medici. La Ebola culmea de ce s-a știut???? No acum poți să te întorci la răsfoit de Hustler că ți-am epuizat singurul neuron. Mulți morcoviști trebuie să dea cu subsemnatul încă.

    • ?! Răspunde

      Facatura este ca te-a facut mă-ta pe tine. Tu nu existi, este doar o perceptie a ta.

    • Joe L Răspunde

      Moartea lui Chu Lanlan, o cântăreață de operă în vârstă de 40 de ani, luna trecută, a fost un șoc pentru mulți, având în vedere vârsta ei. Familia ei s-a declarat întristată de „plecarea ei bruscă”, dar nu a oferit detalii despre cauza morții. Decesul vine într-o perioadă în care China și-a abandonat politica strictă „zero Covid” în decembrie, pe fondul protestelor fără precedent. Modificarea politicii a dus la o creștere rapidă a numărului de cazuri și decese și au apărut relatări despre spitale și crematorii care sunt copleșite. Acest lucru nu este recunoscut de autorități, iar, conform dispozițiilor oficiale,
      Citeşte întreaga ştire: Numărul în creștere de vedete chineze care mor din cauza Covid a făcut populația să pună la îndoială bilanțul oficial

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Vai, vai și nu era vaccinată??? Că vaccinul te protejează sau faci forme ușoare. Așa zice biblia. Ce mă fac acum, ce mă fac!😱😱😱

  5. Gri Pa Răspunde

    Daca ati constatat si ati vorbit cu oamenii, intradevar exista o situatie complicata de raceala/gripa. Nimeni nu isi poate explica ineficienta medicamentelor si antiviralelor .
    In 1980, cam pe acolo, am contactact o gripa(exista de cand e lumea) aproape fatala, ca era sa mor. Pe vremea aia Romania nu raporta la OMS, ca eram ca si Korea de Nord. Sanatosi tun!… Da rupti in kur. A venit asistenta si mi-a dat polidin injectie. Asa am scapat …spre spaima lui x-ulescu si H&R… 😁

    • ... Răspunde

      Și mai pune și întrebarea că oare de ce nu mai fabricăm Polidin de ani buni când totuși i s-a demonstrat eficiența??? Bine, întrebare retorică pentru că și tu cred că intuiești răspunsul. Noi cu pandemia asta care a fost am pus căruța în fața boilor. Și nici nu ma rezolvat treba. Mai puțin problema conturilor grase ale unora.

      • H&R Răspunde

        @…
        Dupa razboi multi eroi sunt. Acum cateva luni pe vremea pandemiei au spus ca e bun numai ce-i de la Pfizer si de la ceilalti producatori. Daca ziceai contrariul imediat te baga la zdup. Dar de unde sa stie asta Gri Pa? Era ocupat cu doza 4 sau 5 sau care trebuia sa vina.

        • ... Răspunde

          În acest moment nu are nici un sens. Și culmea nimeni nu zice asta, nici măcar autoritățile. Nu sunt restricții, cu măsuri minime de igienă nici nu va fi nevoie dar la unii văd că le place statul la coteț. Abia așteaptă înțepatul. Culmea, chiar și dacă ai merge la vaccinare (nu știu unde se poate) ce avem noi în țară este fix paralel (deci aproape zero ca efect) cu omicronul-lui-beta-gama-omicron prim-teta sau cum îi zice. Asta-i adevărul. Când s-a produs vaccinul pe care îl avem pe stoc varianta nici nu exista deci îți dai sema cât de valabil poate fi. Aveți grijă de voi și mai folosiți și apa caldă sau săpunul.
          PS. Ieri am văzut două cazuri cu cetățeni pe stradă trăgând niște flegme de toată frumusețea. Dacă după trei ani nu a reținut respectivul nimic atunci nu știu cum se poate lămuri. Probabil își folosește chiloții nespălați pe post de șervețel. Cu asta de ce nu se ocupă nimeni? Că de aici pornesc toate!

          • covid 19

            @…, Ai un fix cu cei care flegmează pe stradă. Nici eu nu aprob acest lucru. Suntem, din acest pdv doi manieraţi. Altfel eşti bine? Eu după 3 vaccinuri anticovid to aştept moartea subită da’ nu vine. Eu chiar cred ca vaccinurile şi-au făcut treaba, alături de celelalte măsuri care ţin de persoană: igienă şi distanţare.

  6. H&R Răspunde

    @!?
    Daca nu stii ce inseamna ironia, e problema ta. Daca esti frustrat, nervos, nacajit la cei 57 de ani ai tai, cauta-ti psiholog, psihoterapeut, psihiatru. Daca nu-ti convine ce scriu dai scroll desteptule. Nu esti obligat sa citesti ce scriu. Sau atat nu stii la cei 57 de ani ai tai?

  7. Gica Contra Răspunde

    In primul razboi mondial mureau oamenii pe capete, de la o simpla rana, o infectie banala .Pentru ca nu existau antibiotice. Acuma cand se investesc miliarde pentru salvarea oamenilor noi suntem Gica contra, si ne pisam contra vantului, ca prostii…cat de prost poate sa fie acest animal numit om?! n-am cuvinte…

    • H&R Răspunde

      culisele-statului-paralel-caracatita-uriasa-din-sanatate-mafia-medicamentelor-si-cum-raman-bolnavii-fara-tratament

      Cauta cu google. Nu ma lasa PortalSM sa postez linkul aici.

      • Gica Contra Răspunde

        Cat suferi tu pentru mafia medicamentelor, ciudat, nu suferi pentru mafia mondiala, the kaci pe tine de durere pentru o cauza pierduta. Esti penibil si pierdut.

        • H&R Răspunde

          Eu nu sufar, si nici nu am suferit. Dar altii da. Pacat ca nu poti intelege mai mult de 2-3 cuvinte. O propozitie e mult deja pentru tine. Te depaseste.

    • ... Răspunde

      @Gica Contra trebuie sa te contrazic. Nu se investesc bani pentru salvarea oamenilor. Pentru ca vezi tu sunt o gramada de tot felul de medicamente care sunt de decenii in faza de cercetare finala si nu se gasesc bani pentru a le lansa pe piata. Oare care este cauza? Antivaxerii iar? Asa e ca tu nu prea gandesti? Tu stii ca un medic cercetator ungur ceva mult mai doxa decat Jurma al nostru asa asteapta de 15 ani pentru un simplu vaccin impotriva diabetului dar fonduri nu primeste? Asta fiind doar un exemplu. Las[ tu tetele oficiale si incearca sa gandesti prima dat in viata ta cu capul tau proprietate personala. Tot ce s-a facut pe vreme de pandemie era pentru a asigura un aflux permanent si daca se poate constant de pacienti. Covidul prin natura ei nu se poate combate prin vaccin. Pentru ca reactioneaza constant la mediu si la masurile noastre de a le combate. De aia nu dispare cu tot cu vaccin nici gripa sau alte coronavirusuri asemanatoare. Dar ce bine ca pe pandemie am omorat prin malpraxis foarte multi oameni. Ca de aia se sare pe capul tau daca spui ca nu se face bine. Tu stii ca anul trecut bugetul pensiilor era pe castig? Pentru ca foarte multi oameni, zeci de mii au fost eliminati din sistem prin moartea lor? Ce de economie s-a facut lpe seama celor cu comorbiditati cunoscute! Daca tu mai crezi ce ti se varsa esti spalat pe creier.

  8. Gica Contra Răspunde

    Du-te ma si te culca, ca vorbesti prosti. Au fost cel mult 4 sau cinci feluri de vaccin Anticovod, ai putut alege. da nu-i bai, nu te obliga nimeni sa faci vaccin. Stai acasa si treci pe etnobotonanics bouvagonule. Vaccinu si Antibioticele(au eradicat multe bolil au fost unele din cele mai mari descoporiri ale omenirii. Dupa tranzistor. Ca acuma zi tu postezi darorita tranIstorului si diodei.
    Vaccin antitetanus antirujeola, antipoliomelita, etc ai facut mai Boule!?

    • H&R Răspunde

      Atat ai putut dupa vaccin? Bravo tie. Vrei in “scheggem” cu conceptia asta? Never!

    • H&R Răspunde

      Acele vaccinuri au oprit bolile pentru care au fost facute. Dar asta contra covid nu au facut mai nimic. Nu cred ca ai inteles ca neuronul tau singuratis, in depresie, este ocupat cu doza 5. dar cum ca nu a primit… nu poate gandi la altceva.

    • ... Răspunde

      Doar ca alea sunt vaccinuri de generatia 1 sau 2 si sunt facute in mod absolut diferit. Asa ca cine este bou? Tu stii cati oameni care nu au facut boala dar s-au vaccinat au murit practic instantaneu? Nu stii ca nu se spune nimic. Ai citit despre cazul soferului care a murit la stop in masina cu fiul langa el? Nu avea 40 de ani? Fara alte boli?

      • @... Răspunde

        Aberezi din greu,…. nici nu exista ceva rational in afirmatiile tale…

        • ... Răspunde

          Bineînțeles că nu. Că tu nici nu ai auzit de vaccinuri de generația 1 sau 2. Că alea nu există după tine. Păi dacă vorbești de vaccin antipolio și restul no află de la mine că alea din asta sunt. Iar cel anticovid e de generația 4 cu proteina spike și alte chestii. Sau zici că în anii 50 deja se făcea vaccin antipolio pe tehnica asta? Nu crezi că tu ești cel care aberezi? Dcă după atâta amar de vreme tot debitezi inepțiile morcoviste îți doresc să afli din prima mână ce tratament ți se servește! Și imediat te vei lămuri singur că oare de ce am avut mortalitate ca în Bourkina Faso! Dar nu am eu vreme să te școlesc dacă nu ți-a făcut asta mămica. Tu bagă-te la coteț și pune pe tine 3 măști că oricum e degeaba dar lasă-i pe ceilalți care lucrează ca tu să ai de unde primi ajutorul tău social!

      • Altu Răspunde

        O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ (nevaccinata, trecută prin covid-19) a murit în timpul unui antrenament. Elevei i s-a făcut rău, fiind solicitat imediat un echipaj al Serviciului de Ambulanță. Medicii au încercat timp de aproximativ o oră și jumătate resuscitarea, după care fetiţa a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde în ciuda continuării manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul,

        • Vax Răspunde

          Pentru ca facea antrenament neautorizat cu suprastimulenti si contrar recomendarii antrenorului de la sala. Asta este normal la 14 ani dupa tine? Asa ca lasa tu propaganda. Daca zici numai jumate adevar, adica numai partea care iti convine tot minciuna se cheama.

  9. Mih Răspunde

    Haloo..haloo..liniste in sala…!:)

  10. Mihaita Piticu' Răspunde

    Covid nu a existat niciodata. Incalzirea globala pe de alta parte exista……

    • ... Răspunde

      O subvariantă Omicron, denumită XBB.1.5, stârneşte îngrijorare în rândul oamenilor de ştiinţă după răspândirea ei rapidă în Statele Unite în luna decembrie, informează Reuters.

      Agenţia de presă Reuters a publicat joi un articol care explică pe larg detaliile cunoscute despre această subvariantă virală.

      Ce este subvarianta XBB.1.5 şi cum se comportă ea?

      Maria van Kerkhove, epidemiolog şef în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a spus că XBB.1.5 este cea mai transmisibilă subvariantă Omicron dintre toate cele care au fost detectate până în prezent. Ea se răspândeşte cu rapiditate datorită mutaţiilor pe care le conţine şi care îi permit virusului SARS-CoV-2 să adere la suprafaţa celulelor umane şi să se înmulţească cu uşurinţă.

      • ... Răspunde

        Rezumă-te la nickul tău falsule! Bineînțeles că tot timpul vor fi variante că așa e coronavirusul! Dar de gripa maimuței sau cum îi zice nimic nou? Tontule.

        • Homo habilis Răspunde

          Gripa maimutei trage la homalăi ca tine, trebuie sa astepti puțin… Exista pt el vaccin, dar tu nu o sa-l faci, a scris si Nostradamus…
          (o fi stiut el ca lumea e plină de idioți ca tine…)

          • Homo habilis

            Aici m-am autocaracterizat.

          • comentator

            Mama ta Australopithecus robustus știe ce faci aici? Că de nu te ia sub tratament unchiul Homo neanderthaliensis.

    • Magaru Răspunde

      Cine zice ca nu exista Covid este mai mare xa si mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.