Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Un bărbat ce a condus ani de zile cu permis fals, condamnat la 2 ani cu suspendare

Un bărbat ce a condus ani de zile cu permis fals a ajuns în cele din urmă pe mâna poliției. Acesta a fost oprit în timp ce încerca să iasă din țară, prin vama Petea. Și-a recunoscut fapta și a scăpat de închisoare.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 10.10.2021, în jurul orei 11.00 bărbatul a condus un autoturism fără a deţine permis de conducere valabil emis de autorităţile competente. Prezentându-se la controlul de frontieră în Punctul de Trecere a Frontieri Petea pe sensul de ieşire în ţară, a prezentat un document tip “permis de conducere”, aparent eliberat de autoritatile din Belgia la data de 03.02.2021, pentru categoriile AM si B, pe numele de său, document despre care cunoştea că este fals şi pe care la obţinut în cursul anului 2021 în timp ce se afla în Olanda, când a remis unei persoane neidentificate fotografii si datele sale de identitate.

Fiind audiat în calitate de inculpat, bărbatul a declarat că este stabilit în Olanda, iar la sfârsitul anului 2020 a urmat în această ţară cursurile unei scoli de şoferi, după care a susţinut un examen pe care însă nu l-a promovat. Cu acea ocazie, o persoană pe care nu o cunoştea s-a oferit să-l ajute să obţină un permis de conducere. A mers cu acea persoană într-o locaţie care părea a fi o scoală de şoferi, într-un oraş aflat la 15 km de Venlo.

Inculpatul a luat 30 de ore de condus, după care a susţinut un examen teoretic si unul de conducere practică, pe care le-a absolvit. Examenele le-a susţinut în Olanda, iar după 7-10 zile a primit prin poştă un plic în care se afla un act care atestă că a urmat cursurile scolii de şoferi, un document care atestă că a avut reşedinţa în Belgia şi un permis de conducere model belgian.

Inculpatul a mai precizat că persoanele de la şcoala de şoferi erau cetăţeni turci, iar şcoala de şoferi era din Belgia, in Olanda fiind doar o filială. În momentul în care a intenţionat să plătească, nu a fost acceptată plata decât în numerar. Inculpatul susţine că a avut convingerea că permisul era valabil.

Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.