Ultima actualizare: azi, 16:36
Locale

27 de spitale noi prin PNRR. Satu Mare lipsește din nou de pe listă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Satu Mare lipsește, însă, de pe listă.

Inițial, a existat o listă cu 49 de investiții, însă pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de guvern, au fost alese 27 de proiecte care să fie realizate, iar investiția totală se va ridica la circa 10 miliarde de lei, fără TVA. Printre cele 27 de proiecte nu se numără însă și Satu Mare, care lipsește din nou de pe listă. În schimb, județul vecin va avea un spital nou dotat la cele mai înalte standarde.

,,Angajamentul României referitor la proiectul de investiţii precizează sfârşitul lunii iunie a anului 2026 pentru finalizarea proiectelor, care înseamnă proiectare, execuţie şi dotarea a acestor unităţi spitaliceşti”, a explicat Alexandru Rafila.

Oradea a prins lista

Noul spital de boli infecțioase și pneumologie, care urmează să fie ridicat pe str. Vlădeasa din Oradea, a fost aprobat spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Unitatea spitalicească este una dintre cele 27 de unități din țară care vor fi construite cu bani din PNRR.

Noul spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare, el fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI. Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Lista cu unitățile care s-au încadrat pentru finanțare:

 

3 comentarii

 1. RUȘINE Răspunde

  UDMR…PSD..PNL..💩..Mulțumim..
  vă vom vota iar..🤑..
  gunoaie ce se află vremelnic la frâiele județului..😈..vezi Pataki..sau Govor..
  ce s-au înfruptat din banii statului îi doare la patină de noi..
  murim cu zile până să ne facem analize..RMN.că pe ei fix în pix îi doare..
  Imbecili DRACULUI..🖕

 2. misi Răspunde

  Vor veni ungurii si ne fac si spital, ca noi nu avem bani. Dar cotizatiile unde merg? In sediul central din Bucuresti si nu se mai intorc , pt ca trebuiesc platite vaccinurile cumparate degeaba. Rusine !!

 3. xpert86 Răspunde

  Nu va agitati degeaba, chiar daca nu figureaza Satu Mare oricum nu se va construi nici un spital de stat in Romania, totul e doar scriptic, maculatura sau hartie igienica!!! Spitale se construiesc doar se sistemul privat si nu de stat, exemplu spitalul Transilvania din Cluj Napoca!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.