Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Un nou magazin LIDL și un centru comercial în Satu Mare. Două noi sensuri giratorii

Un nou magazin LIDL și un nou centru comercial vor apărea în municipiul Satu Mare. Se vor amenaja inclusiv două noi sensuri giratorii.

Proiectul are ca scop realizarea în locul fabricii UNIO a mai multor spații comerciale. De asemenea, se va construi și un magazin LIDL și se vor amenaja două sensuri giratorii. Accesul în zona comercială se va realiza de pe bulevardul Lucian Blaga, respectiv strada Cerbului.

Sensurile giratorii vor fi amplasate pe bulevardul Lucian Blaga și la intersecția străzilor Cerbului și Șantierului.

Pentru a intra în centrul comercial se vor realiza patru zone de acces, după cum urmează:

Primul acces, cel din partea dinspre N a zonei studiate, va fi un acces înspre / dinspre bd. Lucian Blaga pentru magazinul LIDL propus a se construi în zona comercială.

Al doilea acces, cel dinspre partea centrală a zonei studiate, va fi un acces realizat pentru accesul înspre / dinspre bd. Lucian Blaga la aleea interioară ce va asigura accesul înspre zonele comerciale.

Al treilea acces, cel din zona girației propuse a fi amenajate pe bd. Lucian Blaga prin această investiție.

Al patrulea acces, cel din zona intersecției str. Cerbului și Șantierului, propus a se realiza din girația propusă în zona intersecției celor două străzi.

 

 

17 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Mai zici ca satmarenii nu au bani?
    Ce conteaza, bani sa iasa!

  2. glontu Răspunde

    stire veche..a mai aparut cu vr-un an in urma…NIMIC concret!!!

  3. Osan Răspunde

    Macar mai da o culoare orasului pușcat ramas in urma,

  4. Nicu Răspunde

    A cumpărat un neamț fostul Unio, într-adevăr se va face un centru comercial cu intrare de pe Lucian Blaga.

  5. Urbanism Răspunde

    Proiectul prezentat este cel vechi, au apărut modificări importante față de această variantă!
    Sensul giratoriu de pe bulevardul Lucian Blaga a fost mutat la intersecția cu strada Ganea, iar accesul în parcarea Tei se va modifica corespunzător.
    @porcarsm: înainte de a publica, verificați corectitudinea datelor!

    • Gica Contra Răspunde

      Deh, nu toata lumea este arhitect si Urbanism. Majoritatea suntem oameni simpli, cu famile, parinti, copii nepoti…niste țărani.

      • Pistike Răspunde

        Eu nu mă simt vizat de cele spuse de urbanism, chiar apreciez că încearcă să ne informeze corect!
        Redacția, pe de altă parte, ar cam fi obligată să verifice dacă informațiile publicate sunt reale, nu noi cititorii!

  6. Bogdan Alexandru-ionel Răspunde

    Asta mai lipsea , plin orasul de magazine sa avem unde cheltui banii pe care greu ii castigam…👍

    • Kuka Răspunde

      Probabil că nu pentru tine se deschide magazinul, nici ăsta nici celelalte, tu du-te la piață și cumpără produsele de la aceleași magazine, dar la mâna a doua 😉
      Cu aproape fiecare ocazie când merg dimineața devreme să fac cumpărături (dimineața sunt pline rafturile la orice fel de produse;) ) mereu găsesc câte unu-doi care-și umple coșurile cu produse de aprozar!
      Amu fie că este restaurant și să zicem că aș înțelege, vrea să maximizeze profitul, sau merge cu ele la piață, dar pariu că a doua variantă este cu probabilitate mai mare, la ce produse văd în coș! No aici nu-i coșer, că vinde în piață produsele din magazin și se jură el le-a săpat toată vara și de-aia le dă la dublu-preț față de magazin!

  7. Unu Răspunde

    Om ajunge că nu om avea din ce plăti facturile, impozitele și ratele la cum explodează prețurile !!!

    • Kuka Răspunde

      Și ce legătură are asta cu investiția?
      Poate-poate îți găsești și tu un loc de muncă (mai) bine plătit la vreunul dintre magazinele care urmează să se deschidă, și nu va trebui să fii cvasi-sclav pe salariul minim pe economie!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        @Kuka, deja avem prea multe astfel de magazine. Ce și cine poate cumpăra acolo devreme ce noi numai vindem ce primim de la alții și nu producem mai nimic. Cât poate ține asta? Nu se poate chiar așa că să închizi toate producțiile tale și apoi să stai la mila altora că la un moment dat când va fi o criză, indiferent de care fel, ăștia care ne umple rafturile vor duce marfa prima dată acasă la ei și ce rămâne va ajunge eventual la noi. Adu-ți aminte de asta că ți-am spus din timp. Tu crezi că pe vestici îi interesează bunăstarea noastră?

        • Kuka Răspunde

          Da, bineînțeles, ce producem noi e aur iar ei mănâncă kkt și ne duc aurul nostru la ei, bla-bla-bla!
          Hai să fim serioși, ei cumpără cantități uriașe și așa obțin prețuri competitive!
          Pe de altă parte, există un echilibru între cerere și ofertă! Dacă există cerere, se vor mai construi multe magazine, iar când nu va mai fi nevoie de ele, se vor închide pe capete, cum se întâmplă în aproape toate părțile globului!
          Eu prefer magazine de genul acestora decât nunicarm sau santec, dar este vorba despre preferințele mele, tu ești liber să cumperi de unde îți place ție.
          Pe vestici sau pe estici îi doare fix în cur de noi, nouă ne place să ne lamentăm cu prostiile astea! Fiecare nație trage să-i meargă ei bine, dar la noi încă suntem prea la început, încă e foamea mare! Uită-te cu ce mașini circulă patronii de la santec și cum arată magazinele, că dacă s-ar face control serios, le-ar închide pe toate! Poate decartează Laicsi unde trebuie 😉

  8. Beny Kira Răspunde

    La Lidl sint produse bune, de la Unio ce puteai cumpăra ?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Câte lucruri faine și de durată a făcut Unio an după an? Așa să pui problema. Ce ne mai trebuie încă un supăermarket și încă niște blocuri de locuințe? Că și astea urmează tot în zonă în spate la noul Lidl. Numai supermarket facem și numai dezvoltatori (rechini) imobiliari.

      • Kuka Răspunde

        Aici pui greșit problema. Unio nu mai produce nimic de zeci de ani, a fost prădat demult…
        La fel ca și majoritatea celorlalte fabrici mari de pe vremuri! Parțial nu puteau face față cheltuielilor cu tehnologia învechită pe care o dețineau și nu mai era rentabil să producă, așa că tocau banii statului obținuți sub formă de ajutoare! Exemple sunt multe: Sarmex, IPA, Ardeleana, Mondiala, IPL și multe altele, printre care și Unio.

        Baiul este că nu prea are ce să caute ditamai mastodontul Unio între cartiere de locuit! Iar UNIO câștiga bine când avea turnătorie proprie! Dar aia poluează, eu știu că stăteam în zonă și era vai-ș-amar când dădeau drumul la furnal! Puțea a cox în toată zona, mai rău ca la Copșa Mică!
        Cine a fost curios s-a mutat afară din oraș, restul plătesc la greu pe stații de tratare a noxelor, dacă vor să rămână în oraș 😉

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Crezi că eu nu știu asta? Dar nu uita un lucru. Când Unio era tare prin zonă nu prea erau nici case și nici blocuri. Astea s-au construit relativ recent și nu ai să ghicești pentru cine. Pentru muncitorii de la Unio și de la Textila Ardeleana ca să aibă unde să locuiască. Cam repede uităm anumite lucruri, nu crezi? Indiferent că acum e în oraș municipiul are nevoie de locuri de muncă și nu de din astea malluri și alte cele care azi sunt mâine dau faliment. Și nu știu ce câștigăm noi ca și comunitate din asta că impozitele pe spații sau cele plătite după venit sunt vax. S-ar putea foarte multe dar pentru asta trebuie dorință și viziune. Noi ne-am băgat peste uzină cu casele și nu invers s-a întâmplat. Dacă așa se înțelege așa zisa dezvoltare cu astfel de bombe ca pentru o pătură restrânsă să mai fie ceva extraprofit atunci vai de capul nostru. În continuare susțin că avem prea multe astfel de magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.