Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

A condus beat și fără permis, iar apoi și-a abandonat prietenul rănit la locul accidentului

Un bărbat din județul Satu Mare a fost trimis în judecată, iar acum își așteaptă sentința, după ce a condus sub influența alcoolului, un moped, având permisul suspendat. În timp ce conducea, bărbatul s-a dezechilibrat, provocând rănirea gravă a persoanei ce se mai afla lângă el în acel moment. Acum, acesta urmează să primească sentința judecătorilor.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 13.05.2022, bărbatul se afla la un vecin împreună cu o altă persoană, unde au consumat băuturi alcoolice, mai exact țuică. Ulterior, bărbatul împreună cu un prieten s-au deplasat cu mopedul la un magazin din aproprierea locuinţei, unde au consumat bere. La întoarcerea spre locuinţă, bărbatul a condus din nou mopedul, s-a dezechilibrat, a derapat și s-a răsturnat pe acostamentul din partea dreaptă a sensului său de deplasare.

Imediat după accident, bărbatul a plecat cu mopedul de la faţa locului unde și-a abandonat prietenul cu, mâna ruptă,la locul accidentului. Inculpatul a parcat mopedul acasă, iar ulterior s-a întors la faţa locului fiindcă îşi pierduse ochelarii. Când a ajuns la fața locului, acolo se afla prietenul accidentat împreună cu fratele lui, aștepând ambulanța. Panicat, șoferul mopedului a fugit din nou de la locul incidentului, fiind depistat şi identificat, ulterior, de organele de poliţie pe un câmp.

Pasagerul a suferit leziuni care au avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale.

Mopedul condus de bărbatul vinovat nu era înmatriculat, iar acesta avea anulat dreptul de a conduce fiindcă a mai fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În momentul producerii accidentului, bărbatul a avut o alcoolemie de 1,44g/l alcool pur în sânge la prima probă.

Acum, acesta își așteaptă sentința pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, vătămarea corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.