Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Cutremurul din România, simţit de o sătmăreancă la Cluj

Cutremurul din România care a avut loc în această după amiază a fost reţimţit de către o sătmăreancă aflată în Cluj-Napoca.

Ea a declarat pentru PortalSM că a simţit cum s-a mişcat pământul, dar iniţial nu s-a gândit că poate fi un cutremur, însă şi-a dat seama de acest lucru după ce mai mulţi vecini au scris pe grupul de Whatsapp al blocului că l-au simţit şi ei.

Cutremurul din România a avut 5,2 Richter şi s-a produs la 14 km nord-vest de Târgu-Jiu și 73 km nord-est de Drobeta Turnu-Severin, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km, potrivit Institutului pentru Fizica Pământului. A fost resimțit în vestul țării.

,,Zona este cunoscută pentru că produce uneori cutremure mici”, a declarat la Antena 3 Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP). El a spus că nu există nici o legătură cu cutremurul din Turcia, arătând că seismele din zona Târgu-Jiu ar putea avea legătură cu activitatea seismică din Italia.

Unde s-a resimțit cutremurul, potrivit ISU: Cutremurul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.