Ultima actualizare: azi, 18:50

Locale

Drum modern Tarna Mare – Ucraina, din fonduri europene. Infrastructură pentru noua vamă

Primăria Tarna Mare a reuşit să împlementeze un proiect important pentru comunitatea locală care scoate întreaga zonă din izolare şi asigură infrastructură modernă. Conferinţa de finalizare a proiectului “Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare – Hyzha”, implementat de Primăria Tarna Mare în parteneriat cu comuna Korolevo din Ucraina şi cu Consiliul Judeţean Satu Mare.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătăţirea accesibilităţii în cele două regiuni partenere pentru a optimiza mobilitatea persoanelor şi bunurilor şi a sensibiliza publicul cu privire la importanţa dezvoltării societăţii integrate social şi coezive.

Un lucru important este că a fost modernizat drumul de legătură dintre cele două ţări, fiind practic o chestiune de timp până când aici se va deschide o frontieră.

Am realizat infrastructura rutieră astfel încât într-un viitor cât mai apripiat să putem deschide punctul vamal care leagă cele două comunităţi Tarna Mare – Hija, respectiv cele două ţări, România şi Ucraina. Este un proiect de peste un milon de euro. Cu toate că nu au fost cele mai bune condiţii, vorbim de războiul din Ucraina şi pandemie, ne bucurăm că am reuşit să finalizăm proiectul şi să ne atingem obiectivele propuse. Pentru Tarna Mare înseamnă o nouă cale spre lume, spre Europa. Aici va fi punctul pe unde se va intra din Ucraina în Europa”, a declarat primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius.

Practic, prin crearea acestei legături, Tarna Mare nu va mai fi izolată iar acest lucru poate însemna mult pentru economia locală.

Pentru comunitatea noastră înseamnă o dezvoltare economică, o deschidere pentru tot ce înseamnă antreprenoriat, locuri de muncă, nemaifiind izolaţi. Zona este frumoasă, va fi un drum turistic care va permite iubitorilor de natură să se bucure de locurile noastre şi să poată merge mai departe în Ucraina şi să vadă frumuseţea munţilor Carpaţi”, mai spus Monica Sobius.

Prefectul Radu Roca a transmis participanților la această conferință speranța sa într-o bună colaborare și bună vecinătate între cele două țări și dorința revenirii cât mai rapide la un climat de pace în Ucraina.

Drumul modernizat are o lungime totală de 2,859 km, din care 1,696 km pe partea română a frontierei și un drum de 1,163 km pe partea ucraineană.

7 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Și acum urmează să ne tot fălim că mamă-mamă ce am făcut că am cheltuit banii din PNRR pe o investiție care nu duce nicăieri??? Apoi la final socotim că s-au investit bani (inutili) pe diverse lucruri numai da-e dragul de a le cheltui și noi (pe hârtie) facem investiții și economia crește (din pix) ???????? La ce folosește asta dacă nu se utilizează și nici nu se va utiliza în curând??? Așa va fi și muzeul lui pește prăjit, aia a industralizării forțate! Și câte mai sunt așa???? Politicienii lui pește prăjit fără cap, fără viziune! Asta trebuia să fie un drum și un punct de trecere funcțională tot timpul și nu desființat tocmai de voi și acum cu chiu cu vai resuscitat!!!! Că nu eu am decis să se închidă acum vreo 20 și ceva de ani punctul de trecere și lăsat drumul în paragină ci voi, decidenților! Adică ne fălim cu ceva ce trebuia să fie ceva absolut normal???? Cum fac toți politicienii care zic că fac investiții prin județ dar de fapt sunt cheltuieli de mentenanță, de întreținere! Cum este și anveloparea blocurilor de exemplu sau reasfaltarea străzilor. Astea sunt investițiile la noi?????
    PS. Îmi place că la inaugurare s-au prezentat în grup mare angajații CJ și ai primăriei ca nu cumva să fie sala goală. Că din alte părți nu prea văd pe nimeni. De fapt este și de înțeles. Ce să caute acolo???? Rămâne să vedem ce va face partea ucraineană cu kilometrul propriu de reabilitat plus ce va fi că partea de infrastructură plus dotări. Că așa drumul duce în câmp și atât. Cam asta este nivelul nostru. Adică cu o idee mai bine decât terenul de sport în pantă. Bun, bun, cheltuim banii dar care este rostul???? Că ucraineenii nu-i văd în curând să facă partea lor. Au alte lucruri mai importante.

  2. PSD Răspunde

    Asa cum stau fraierii pe rand ar trebui impuscati.
    Chiar asta ne lipseste drum spre razboi, nu spitale, scoli si crese.

  3. UDMR Răspunde

    Hát mai binye ar face inke un drum spre magyarország, dake cade bombele lui putinka elvtárs, o promis la Viktor Orbán ke lase la noi pace!

  4. Daria Răspunde

    Bani investiti aiurea ca de obicei, drumul e cumva pentru transport de armament? Ce sa caute UCRAINA in UE? Ucraina nu vrea pace, doar bani si arme! UE ar trebui desfiintat,ne-au adus la sapa de lemn! Noi de ce nu suntem ajutati1Stiti cat deconteaza Statul Roman pentru un refugiat?! Trebuia sa urmati exemplul lui Orban, dar nu va pasa de populatie,va inchinati la toti satanistii! Ar trebui sa spuneti SLAVA LUI DUMNEZEU, ca inca mai rezistam, nu slava Ucraina! Slava la ce?Ca au murit oameni nevinovati?!!!

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Acest drum e ca și proiectul Luna Șes în care de mai bine de 20 de ani tot băgăm bani și tot nu se folosește. Numai din astea avem la noi! A se vedea și cazul stației de autobuz de pe Fabricii gata de aproape doi ani și tot nu este folosit!😵😠🤮

  6. Altu Răspunde

    Acolo scrie” vama “dar de la Vama Romana a fost cineva invitat?sau Ucraina e deja in UE?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.