Ultima actualizare: azi, 11:07

 

Locale

Familia uneia dintre profesoarele din Satu Mare blocate în Turcia, mesaj de mulțumire

Familia uneia dintre profesoarele din județul Satu Mare ce au fost blocate în Turcia dorește să aducă mulțumiri publice, prin intermediul PortalSM, fostului prefect al județului Satu Mare, Radu Bud, care a ajutat la repatrierea acestora. 

„Dorim sa aducem si noi, familia Rebecai, multumiri celor direct implicati in operatiunea de repatriere a celor 3 profesoare. Radu Bud, fostul prefect, ne-a ajutat maxim. In cinci  ore de la primul apel catre dansul fetele erau in avion”, este mesajul transmis de familie.

Cele trei profesoare din Satu Mare care au fost blocate în Turcia după cutremur, au ajuns cu bine acasă, a transmis, marți, ISU Satu Mare.

În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă.

Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!” – au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.” – ne-a povestit prof. Iulia Holzli.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, mulțumește tuturor colegilor la nivel țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence”, transmite ISU Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.