Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Idei de cadouri pentru copii de 4-6 ani

De multe ori, atunci când suntem în situația în care trebuie să oferim un cadou unui copil, fie că este vorba despre propriul copil, fie despre al altcuiva, simțim că nu putem face alegerea potrivită. Un prim pas către ușurința de a alege un cadou, este să cunoaștem vârsta și stadiul de dezvoltare al copilului. Astfel, evităm neplăceri precum risipa de bani sau probabilitatea ca darul nostru să nu prezinte niciun pic de interes pentru copil. Cel de-al doilea pas, este să parcurgi următoarele rânduri în care îți vom prezenta, pe scurt, stadiul de dezvoltare al copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani și idei de cadouri pentru aceștia.

Copilul la 4 ani

Odată ce copilul împlinește vârsta de 4 ani, el este mult mai independent, i se dezvoltă răbdarea și vocabularul, imaginația, își exprimă dorințele și emoțiile mult mai bine, dar uneori cu crize de furie, asimilând informații foarte rapid. Pentru a favoriza dezvoltarea abilităților copilului, atunci când trebuie să faci un cadou, poți alege din categoria jucării pentru copii de 4 ani disponibila pe magazinul online de jucării. Iată câteva exemple: cărți de povești, cărți de colorat, carioci, jocuri de construcție sau instrumente muzicale.

Copilul la 5 ani

Perioada de criză este depășită treptat odată cu împlinirea vârstei de 5 ani. Devine conștient de sentimentele pe care le are față de persoanele din jur, îi este mult mai bine dezvoltată coordonarea manuală, echilibrul și capacitatea de a lua decizii, înțelege regulile și, de obicei, la respectă. Luând în calcul aceste etape ale dezvoltării, atunci când trebuie să alegem un cadou pentru un copil de 5 ani, putem opta pentru puzzle-uri, seturi de pictură, jocuri cu cuburi, creioane cerate sau seturi de creație.

Copilul la 6 ani

Acesta este un prag foarte important pentru un copil. Este momentul în care merge la școală, i se dezvoltă capacitatea de concentrare, atenția, limbajul, jocul devine mai complex, mișcările sunt coordonate, iar dorința către independență este din ce în ce mai prezentă. Ca adulți, putem să ajutăm un copil de 6 ani dăruindu-i jucării precum: jocuri aritmetice, trotinete, role, jocuri de societate, jocuri de logică sau jocuri Montessori.

Amintește-ți ori de câte ori trebuie să cumperi un cadou, de faptul că în primul rând trebuie să îi placă micuțului pentru care îl cumperi. Așadar, trebuie să ții cont de culorile lui preferate, de personajele preferate din desene sau filme, dar și de vârsta lui exactă. Dacă alegem un cadou la întâmplare, fără să ținem cont de aceste recomandări, îi putem provoca micuțului sentimente de frustrare sau de tristețe. Unele dintre cadourile cu care nu ai cum să dai greș sunt cărți educative pentru copii de 1-6 ani. Fie că știe să citească singur, fie că îi citesc părinții, cu siguranță va găsi în cărți informații care să îi stimuleze curiozitatea, imaginația și să îi dezvolte limbajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.