Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Luau stenturi de la morți și le montau pacienților în viață. Medici din mai multe județe, cercetați

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de persoane decedate, informează surse G4Media.

Polițiștii pun în aplicare vineri dimineață 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, informează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.

Sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unități medicale – spitale  și  la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Ministerul Sănătății a făcut precizări referitoare la perchezițiile efectuate de procurori:

”Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziție domiciliară în județele Iași, Brașov, Neamț facem următoarele precizări:

Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.

Sursa: G4Media

18 comentarii

  1. ... Răspunde

    De această dată recunosc că m-ați surprins și mi-ați depășit așteptările!

  2. .. Răspunde

    Am intrat pe topic sa vad cine se pricepe la stenturi. Am aflat: …

    • ... Răspunde

      Nici vorbă. Dar să scoți ceva dintr-un mort și să-l bagi într-un viu trebuie să ai stomac strașnic!

    • ... Răspunde

      Am mai scris asta. Nu te tot lega de mine tu sau altul că am în familia mea restrânsă un medic și un farmacist. Deci dacă cineva știe ceva atunci ăla eu sunt. Plus că “profit” cu mare neplăcere zilnic de “binefacerile” sistemului pentru că nu am încotro. Să nu vrei și tot auzi informații, mai ales din alea care nu ajung în spațiul public. Așa că te rog frumos.🙏🏼

  3. Soso Răspunde

    Mai dati salarii mari la medici!

  4. Altu Răspunde

    Îngerașii în alb, așa au făcut și cu covidatii ,pt bani . Doctorii sunt de fapt criminali în alb. A,da, măriți -le salariile.

    • ... Răspunde

      Sunt printre ei și cadre medicale cu chemare dar cum se mai spune “rara avis”. Pe vreme de covid acolo a fost baiul că au lăsat majoritatea treburilor pe seama asistentelor. Iar prin definiție asistentele nu degeaba sunt asistente. Probabil pe hârtie figura că intrau și ei pe secție printre bolnavi dar eu altceva am auzit. Asta e motivul principal al mortalității mari, aplicarea orbește a protocolului.

    • Altu Răspunde

      Îmi place să o iau in cur de la ,,…”, apoi i-o dau eu in gura după ce își ia insulina. Apoi ne gândim cum se le-o tragem mamelor noastre.

      • Altu Răspunde

        Să dea soarta să ajungi pe mâna “lor” și să ieși cu ușa în tavan,fraiere

      • ... Răspunde

        Ești fals, un mare bou și pe deasupra un frustrat. Sincere condoleanțe familiei. Dar tu măcar așa în noapte ai avut un orgasm că te-ai autosatisfăcut? Uitați pe cine consumă statul absolut degeaba banii!

  5. H.K. Răspunde

    Asta inseamna sa fii roman.

  6. Calin Răspunde

    Piese din dezmembrari. Daca la masini functioneaza… la om ….?

    • H&R Răspunde

      Pana la urma daca este transplant de inima, ficat, rinichi etc, acum transplant de stent. Poate a ramas in aorta sau undeva. mai stii tu?

      • ... Răspunde

        Dar @H&R revoltător este faptul că medicii care au făcut intervențiile după ce au curățat cadavrele de piesele astea de schimb le-au implanta la alții constracost! Adică i-au pus la plată încă odată pe pacienții cu niște piese care au fost odată plătite! Ca să nu mai vorbim despre partea de igienă sau de partea de etică! Ce fel de medici fac așa ceva? Și mai ales că am înțeles că sunt 171 acte materiale adică tot atâtea cazuri? Mie să nu-mi spună nimeni că ceilalți de pe margine nu știau nimic că pur și simplu nu cred!

        • ... Răspunde

          Mă autocorectez. Deja sunt contorizate 238 de cazuri care se pare se pot dovedi. La unii foamea de bani este fără limite. Ca și în cazul doctoriței de la oncologie de la Suceava care până nu primea plicul gros nu făcea nimic. Unii au și murit din cauza ei. Asta se cheamă sistem sanitar la noi! Aplaudați-i! Săracul Hyppocrate!

  7. Gheorghe Răspunde

    România normală,romania educata a lui mălai mare Johannis își arata adevărată față.Daca politicienii fura mint și inseala,dacă autoritățile statului sunt putrede si corupte până in maduvă,atunci felcerii și ciocoii de ce nu s-ar mânji cu bani și mizerie?…de ce ar fi ei cei corecti?Nu,nicidecum putregaiul societății continua nestingherit sub oblăduirea politicienilor și ale autoritatilor corupte.Trebuie legea Talionului sa fie pusa în practică,altfel putregaiul și cotizația va perpetua ca și cancerul care mănâncă tot încet și sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.