Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Prefectura Satu Mare pierde angajaţi. Nemulţumiţi de salarii, caută posturi mai bune

Mai mulţi angajaţi de la Prefectura Satu Mare s-au orientat spre alte posturi din alte insitutţii unde slariile au crescut. Subprefectul Romeo Pop a atrage atenţia asupra faptului că salariile la nivelul angajaţilor lasă de dorit şi că se pierd angajaţi din departamente importante.

“Trebuie să atrag atenţia public că salarizarea acestor colegi ai noştri, din păcate, lasă de dorit. N-am să dau cifre, dar vreau să vă spun că trag şi pe această cale un semnal de alarmă. Instituţia Prefectului se află în situaţia neplăcută de a pierde angajaţi datorită salarizării necorespunzătoare. Salarizarea nu mai ţine pasul cu actualele cheltuieli. Numai în această lună ne pleacă trei oameni dintr-un departament important, persoane pe care noi nu le putem înlocui, deocamdată”, a spus Romeo Pop, într-o confeirnţă de presă.

Prefectul Radu Roca a ţinut să precizeze că această problemă a salariilor este una la nivel naţional.

Angajaţii care pleacă se direcţionează spre Primăria Satu Mare şi Consiliul Judeţean unde slariile au crescut cu până la 18%.

16 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Sa se orienteze spre sectorul privat ca acolo toți salariații sunt multumiti

  2. Ion ion Răspunde

    Nimicul… trebuie platit mai mult …

  3. Driver Răspunde

    Cancer in burta la TOȚI bugetari, repet TOȚi!!!
    Haideți la privat jafrelot ce sunteți

  4. Pt driver Răspunde

    Ai uitat sa îți iei pastilele!!ai grija ca poate faci un AVC!!pai oamenii zic ca își dau demisia ca sunt salarii mici, ce nu înțelegi retardatule!

    • Pt. @Pt driver Răspunde

      La cum se rup în lucru și acel puțin e prea mult. Majoritatea sunt ajunsi acolo numai ei stiu cum si probabil considera acest loc un fel de tobogan. Daca ii intrebi majoritatea nici nu-si dau seama pe ce iau banii de acolo. Plimbatori de hartii si de rapoarte sterile.

    • Ion ion Răspunde

      Cam cat e puțin ???
      Aprox 1200- 1400 euro / luna ?
      In Romania ???

      Ia vedeți declarațiile de avere a reprezentantilor instituției …

    • Driver Răspunde

      Recomand ptr tine un AVC asa mai sanatos., paralizat ch totul.
      Gunoiul dracului ce esti.
      Foarte bine a punctat Ion Ion. Stima lui

      Nici macar nu stiu pe ce iau banii, rahat cu ochi de bugetar ce esti.
      Un singiur lucru domina printre bugetari, INCOMPETENȚA. Nu intelegei boule?!

    • Ion ion Răspunde

      Totuși… Cam cat de mici ?
      Că sa evaluezi corect trebuie sa tii seama de salariul mediu pe economie. Asta e ora exacta!!! .
      Subliniez … Pe ECONOMIE … Pt că ea da ora exacta in Romania azi . Nu împrumuturi nesustenabile din care e platit aparatul bugetar …cu aport aproape de zero la ECONOMIE .

      Și ma vei contrazice .. spunând că aparatul bugetar COLECTEAZA … Și DA. colectează de la cei ce produc servicii și produse competitive .
      Doar că cei ce produc sunt 30 % iar cei ce colecteaza sunt restul .

      Noroc că incet da sigur ne îndreptăm spre normalitate . Și acolo nu e loc de putori și lipitori ..
      Or sa moara de foame ..

  5. Ion ion Răspunde

    Atunci când cineva este răsplătit fara să muncească , altcineva muncește fara sa fie plătit !

    • Satmarean Răspunde

      Dar de ce nu organizati concurs pentru aceste posturi ,??? Sunt sigur ca ar participa sute de persoane și ar fi sansa voastră sa angajați și niște persoane oneste si competente. Dar nu vreți asta. Tu Romeo Pop esti multumit de salariu ?? Dar de restul beneficiilor ??

      • 3.14 Răspunde

        In Romanica chiar si ultima femeie de servici este angajata politic, cu mita. Si daca dai concursul, ei vor considera candidatul lor mai capabil. Plagiez “La cum se rup în lucru și acel puțin e prea mult”. Si sunt foarte multi din pacate, prea multi!

        • un fost bugetar Răspunde

          Nu pot decât să-ți dau dreptate. Cât am fost bugetar (21 de ani) multe am constatat. Inclusiv treburi similare ce ai enunțat vizavi de femeia de serviciu. Cu singura corecție că la multe instituții bugetare (nu la toate, mai ales la deconcentrate) serviciile de curățenie au cam fost externalizate demult. Adică sunt srl-uri care curăță și facturează. Crede-mă sunt foarte mulți care sunt foarte conștienți că nu-și merită banii și de fapt habar nu au ce trebuie să facă. Asta la locul de muncă. Că nu ai tu grijă când vine campania electorală îi vezi pe toți foarte-foarte activi! Nu mă crezi? Urmărește pozele de anul viitor de la locale și generale și încearcă să-i identifici. Apoi pune întrebarea oare ce caută indivizii respectivi în timpul serviciului acolo???? Dar nu toți își permit asta. Doar unii……

  6. Pistike Răspunde

    Problema este că pleacă specialiștii și rămân doar lipitorii de afișe, habarniști, plantați politic pe post de tăietori de frunze la câini!

    • un fost bugetar Răspunde

      Și pe cine crezi că preocupă acest aspect. În asemenea posturi e nevoie de oameni care dau din cap și execută. Cei care gândesc și judecă nu sunt bineveniți, ba din contră! Pentru că aceia nu execută orice la comandă fără să crâcnească dar mai și judecă și există inclusiv pericolul să dorească să avanseze ierahic! Și pe deasupra au și cap pentru asta! În sistemul bugetar, cu rare excepții, predomină mediocritatea. Mulți dintre ei nu mai sunt în stare să lucreze singuri, ca independent sau la un privat. Instituția la care se face referire în articol este după părerea mea inutilă în halul în care face ce face. Este nevoie de un organ de reprezentare a guvernului în teritoriu dar nu una care se transformă într-un fel de poștă directă sau de fabricat rapoarte după cerințele Bucureștiului. Așa se ajunge că adunăm merele cu perele și iese un leciou. Caz cel mai recent ar fi inventarierea imobilelor cu risc seismic. Dar la final va avea gubernul 41 de rapoarte pe județe? Va avea! Ce bine!😵😠🤮 Dar la ce se va folosi până la urmă? Că practica ne omoară.

  7. xpert86 Răspunde

    Functionarii publici din cadrul primariilor, CJ si Prefecturi au fost primii care au primit salarizarea integrala inca de la intrarea in vigoare a L 153/2017!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬Acuma dupa 5 ani deja raportat la rata inflatie li se pare ca au salarii mai mici dar nu se gandesc ca alte categorii de bugetari nu au ajuns inca la nivelul maxim de salarizare ca si ei🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮🤮Apropo cred ca sunt nemultumiti pentru ca au auzit ca salariile cadrelor medicale vor fi din nou marite lunar cu doua salarii minime brute pe economie pentru fiecare cadru medical in parte anul acesta, adica cu circa 6000 de lei si vor ramane cu 4300 lei net pe plus fiecare si s-au gandit ca merita si ei o adtfel majorare!!! 🤮🤮🤮🤬🤬🤬Tot meritosii taman meritosi si striga primii si sunt nemultumiti!!! Sa le fie rusine la toti care primesc pomene electorale!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.