Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Prognoza meteo. ANM anunță temperaturi de primăvară

Vremea se încălzește treptat în următoarele săptămâni, iar temperaturile ar putea să ajungă chiar și la 14 grade Celsius în anumite zone, potrivit prognozei ANM pentru perioada 13 – 26 februarie, titrează Digi24.

În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 2 – 3 grade, valori apropiate de normele perioadei, până spre 7 – 8 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendinţa de creştere şi vor ajunge, în medie, la 8 – 9 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative şi în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7 grade şi 1 grad, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare va fi în creştere în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere în prima jumătate a intervalului şi din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2 – 4 grade), iar spre sfârşitul acesteia vor ajunge la 7 – 8 grade. Până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea uşor spre 5 – 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creştere până la medii de 8 – 9 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima jumătate a intervalului şi vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare va fi în creştere în intervalul 18-21 februarie şi după data de 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.