Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Proiect uriaș! Investiții de zeci de milioane euro în Aeroportul Satu Mare

Luni, 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Este vorba despre contractul “Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare”, în valoare de 311.849.839 lei. Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, în urma căruia se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne.

Lucrările vor fi executate de firma BOG’ART SRL, care are contracte de lucrări și cu alte aeroporturi din țară. Concepția arhitecturală a fost realizată de unul dintre cei mai buni arhitecți români, Dorin Ștefan, care a mai proiectat și Aeroportul Brașov. Lucrările au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

,,Aeroportul fiind o importantă poartă de legătură cu restul țării și cu Europa, ne așteptăm ca în urma implementării acestui proiect să devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii să aibă opțiuni de călătorie diversificate”, a spus, la semnarea contractului, directorul general al Aeroportului Internațional Satu Mare, Mihai Pătrașcu.

Aeroportul Internațional Satu Mare va beneficia de investiții masive în acest an. În paralel cu noul contract semnat astăzi, se va derula și contractul de lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță și de securitate a aeroportului, semnat în cursul săptămânii trecute, în valoare de peste 48 de milioane de lei.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. Pistike Răspunde

    Ce plm este cu secretomania asta?
    Unde putem vedea proiectul de arhitectură? Până la urmă se construiește pe banii noștri și pentru noi, sau pentru clasa politică?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.