Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Tânăr condamnat la închisoare cu suspendare după ce a accidentat mortal un bărbat aflat pe mijlocul drumului!

Un tânăr student din județul Satu Mare a fost condamnat în această săptămână la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a accidentat mortal cu autoutilitara un bărbat aflat pe mijlocul drumului, care încerca să treacă drumul, noaptea, prin loc nepermis.

Potrivit informațiilor PortalSM, accidentul s-a întâmplat în data de 26.02.2016, în jurul orei 20:30, când tânărul se îndrepta spre localitatea Păulești. La un moment dat, pentru că a fost orbit de farurile unui alt șofer, tânărul a accidentat un bărbat care circula neregulamentar pe partea carosabilă. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare, unde la data de 04.03.2016 a decedat, ca urmare a leziunilor provocate de evenimentul rutier

Tânărul le-a spus anchetatorilor că a fost orbit de farurile unui autoturism ce venea din sens opus cu faza lungă şi a observat prea târziu pietonul de pe mijlocul drumului. A încercat să evite impactul virând stânga și frânând, dar cu toate acestea l-a acroșat cu partea dreaptă a autoutilitarei.

Organele de cercetare au comandat expertize, care au stabilit faptul că tânărul circula cu o viteză de 78 km/h pe un sector unde limita era de 50 km pe oră, şi că putea evita impactul dacă ar fi respectat limita legală. De asemenea, se precizează că victima putea preveni accidentul dacă ar fi circulat pe trotuar. Astfel, instanţa a stabilit o culpă comună.

Prin urmare, după 7 ani de la accident, tânărul este condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Firma de asigurări a fost obligată la plata sumei de 15.000 de euro cu titlu de daune morale către soţie şi câte 12.500 de euro pentru cei doi fii ai decedatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.