Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

Un sătmărean a dat 1.000 de euro pe un permis din Ungaria expirat. Apoi l-a prezentat poliţiştilor

Un sătmărean şi-a cumpărat, cu 1.000 de euro, un permis de conducere din Ungaria care a figura în ţara vecină pe numele altei persoane şi care a expirat, sperând să poată conduce astfel fără probleme. Doar că poliţiştii s-au prins că este un fals şi l-au trimis în judecată. Săptămâna aceasta a primit 11 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 15.03.2020, bărbatul a fost oprit pentru realizarea unui control efectuat de către organele de poliţie, acesta a prezentat permisul de conducere. Poliţiştii s-au prins că este un permis falsificat şi au făcut cercetări. Au descoperit astfel că şoferul nu figurează în baza de date privind evidența permiselor de conducere din Ungaria, iar permisul de conducere a fost eliberat de către autoritățile din Ungaria pe numele altei persoane și nu mai este valabil.

În faţa anchetatorilor şoferul a declarat că în cursul anului 2018, în timp ce se afla pe teritoriul Ungariei, a pus la dispoziţia unei persoane suma de 1000 de euro şi datele sale personale precum şi o fotografie, pentru a obţine un permis de conducere contrafăcut, fără a urma cursurile unei şcoli de şoferi.

Acum bărbatul este condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.