Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Un sătmărean i-a amenințat cu cuțitul pe polițiști și a fost împușcat. A scăpat cu suspendare

Un sătmărean a amenințat un echipaj de poliție cu pistolul și cu un cuțit. Întrucât individul devenea din ce în ce mai agresiv, oamenii legii l-au împușcat. Sătmăreanul a scăpat cu suspendare.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 02.08.2022, la ora 20:54, patrula de ordine şi siguranţă publică compusă din doi agenți de poliţie, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi de către dispecerul din cadrul IPJ Satu Satu Mare despre faptul că, în localitatea Potău, o persoană de sex masculin a încercat să se sinucidă şi a provocat scandal. Polițiștii s-au deplasat la faţa locului, iar când au ajuns la locul indicat, au constatat că, pe DJ 195, respectiv pe mijlocul părţii carosabile, se afla un bărbat care avea un cuţit în mâna dreaptă şi o sticlă în mâna stângă.

Polițiștii au oprit autoturismul la aproximativ 20 de metri de individ, moment în care acesta i-a observat şi s-a apropiat de aceștia, adresându-le injurii şi ameninţări cu moartea, precum „vă omor, vă omor,”, menţionând totodată ceva despre o sumă de bani. În tot acest timp, polițiștii l-au somat pe inculpat să lase cuţitul jos si au încercat sa discute cu acesta pentru a-l calma. Ulterior, inculpatul s-a deplasat în faţa imobilului și a luat un pistol de culoare închisă pe care l-a îndreptat spre polițiști, fiind somat să lase pistolul şi cuţitul jos. În continuare inculpatul i-a înjurat pe oamenii legii şi i-a ameninţat din nou, „va omor pe toţi, mă!”. În acel moment, polițiștii au intrat în autospecială, solicitând ajutor prin intermediul staţiei.

Imediat, individul a lăsat jos pistolul şi s-a îndreptat cu cuţitul în mână spre o altă persoană care se afla în apropiere. În acel moment, polițiștii au ieşit din autoturism, iar unul dintre agenți a scos armamentul din dotare, l-a somat pe inculpat, dar acesta nu s-a conformat somaţiei, şi s-a îndreptat spre oamenii legii, ameninţându-i că îi omoară. În acel moment, unul dintre polițiști a efectuat 2 focuri în plan vertical. În continuare, întrucât inculpatul nu s-a conformat şi a mers înspre polițiști cu cuţitul îndreptat înspre aceștia, agentul de poliție a tras 3 focuri de armă asupra membrelor inferioare ale acestuia. Împușcat în picior, individul a continuat să meargă ameninţător spre polițiști, însă unul dintre agenți a reuşit să folosească spray-ul cu efect iritant lacrimogen, după care inculpatul a lăsat jos cuţitul din mână şi s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia, fiind transportat ulterior la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

După toate acestea, individul a scăpat ieftin. Acesta a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare.

5 comentarii

  1. Normalul Răspunde

    Legea este cam blândă în astfel de situații sălbatice. În America era împușcat mortal.

  2. Satmarean Răspunde

    La ce justiție fricoasă avem din păcate așa se întâmplă și apoi ne mai mirăm că fac infractorii și toți nimernicii ce vor?

  3. Satmarean1 Răspunde

    Daca agresiunea era asupra unui magistrat sa vezi ce pedeapsa primea.

  4. ciprian Răspunde

    Singurul vinovat este avocatul care i-a dat drumul…asta ar trebui inchis împreună cu infractorul intr-o celula timp de vreo 2-3 zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.