Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

VIDEO. Profesoare din Satu Mare, blocate în Turcia după cutremur: ,,Vrem să ajungem acasă”

Profesoare din Satu Mare au rămas blocate în Turcia, din cauza cutremurului de magnitudinea 7,7 care a provocat moartea a peste 2.300 de persoane, informează Euronews. Deocamdată, profesoarele spun că nu găsit niciun zbor sau vreun autobuz disponibil.

Iulia Sîrbu, profesor din Satu Mare, a ajuns duminică în Adana, în calitate de coordonator al unui program educațional „Erasmus”, alături de două profesoare din Satu Mare pentru un schimb de experiență la o școală parteneră. Luni dimineață, se aflau în camera de hotel în momentul în care s-a produs cutremurul puternic.

„S-a simțit îndelungat. S-a simțit destul de tare. (…) Din fericire pentru noi, hotelul în care stăm este un hotel de trei etaje. Ghinionul a fost că am fost cazate la etajul trei, la ultimul etaj. S-a simțit destul de tare. Era în jur de 4:15 dimineața. Nu am realizat inițial ce se întâmplă. Când m-am trezit și mi-am dat seama că e cutremur, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă așez sub tocul ușii. Am bătut la ușa colegelor să iasă și ele din cameră și să se așeze sub tocul ușii. Am așteptat cu toții pe coridor să treacă ca să putem coborî”, a povestit profesoara, pentru Euronews România.

Orașul Adana, în care au rămas blocați profesorii, se află la aproape 100 de kilometri de epicentrul seismului. Iulia Sîrbu a mai precizat a sunat la Consulatul României în Istanbul, însă i s-a transmis că există o „situație mai urgentă, cu un grup de elevi aflați mai aproape de epicentru (…) E vorba de copii”.

„Suntem foarte speriați și vrem să ajungem acasă (…) Am luat hotărârea să ne întoarcem. Nici celelalte școli partenere din Polonia și Grecia un vor rămâne. Încercăm să ne întoarcem cât de repede acasă. Stăm la telefoane. Dăm telefoane la Turkish Airlines, să vedem dacă ne pot reemite biletele, să vedem când prindem un zbor. Deocamdată, autobuzele și trenurile sunt rezervate în totalitate. Avioanele, la fel. Cel puțin până miercuri nu sunt zboruri care pleacă din Adana”, a mai povestit ea.

Sursa – Euronews România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.