Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Adrian Cozma despre concursul de la Spitalul Județean: „Sănătatea sătmăreană, jucată la ruleta UDMR”

Deputatul Adrian Cozma i-a transmis președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Satu Mare, să nu mai joace la ruleta UDMR sănătatea sătmărenilor.

El a precizat că în joc sunt viețile sătmărenilor jucate la ruleta UDMR, în care zarurile sunt măsluite iar miza este puterea conferită de controlul celei mai mari instituții de stat din județ și al unui buget pe măsură.

„Când spun că zarurile sunt măsluite mă refer la concursul anunțat pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, concurs ale cărui criterii au fost stabilite după pofta celui care a poftit.

Acum câteva luni, când colega mea, consiliera județeană Andaluzia Lazăr atrăgea atenția asupra faptului că UDMR și-a numit un consiliu de administrație obedient, dispus la orice pentru a sluji orice alte interese decât ale pacienților, distinsul Pataki Csaba, teatral și plin de sine, îi solicita scuze pentru personalul medical.

Am să-mi cer eu scuze, dar nu dumneavoastră ci pacienților din Satu Mare și nu pentru că v-am acuzat de nepricepere și pentru că nu am făcut-o de mai mult timp și cu mai multă determinare.

Domnilor din UDMR care controlați Spitalul Județean, vă jucați cu sănătatea sătmărenilor manipulând legi, regulamente și decizii judecătorești. La concursul pentru funcția de manager al spitalului ați introdus în regulamentul de organizare criterii care excedeau cadrului legal, pentru a favoriza un candidat”, a spus Adrian Cozma.

Deputatul PNL a vorbit și despre concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Satu Mare.

„Acum, organizați un nou concurs, subliniez, nou, fără însă să actualizați cadrul normativ de la data anunțării concursului cu prevederile legale în vigoare. Faceți asta pentru a vă păstra controlul, printr-o funcție interimară, asupra Spitalului Județean, dar cu ce preț? Cu prețul vieților sătmărenilor.

Dacă veți analiza prevederile normative trecute și prezente, veți constata că legiuitorul a încercat să profesionalizeze funcțiile de manager de spital prin stimularea ocupării acestora de către specialiști.

În forma anterioară a legii una dintre condiții era ca potențialul candidat să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic. Asta însemna că putea să aibă pe lângă profesia de medic, cea de farmacist sau moașă.  La fel și în cazul absolvirii unei instituții cu profil economico-financiar, aceasta putea să fie nu doar o facultate de științe economice ci și de marcheting, management sau agroeconomie …

Noile reglementări pe care Parlamentul României le-a stabilit încearcă să nu lase niciun dubiu în privința pregătirii celor care doresc să ocupe o funcție de manager, aceștia trebuie să fie medici cu diploma de licență, economiști sau juriști cu diploma de licență. Mai mult, aceștia au obligația să aibe o vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea studiilor. În acest caz, chiar și în situația în care ești medic, dar ai vândut medicamente și nu ai vechime în această profesie nu poți să candidezi.

Cu alte cuvinte mă văd obligat să-mi cer scuze față de corpul medicilor pentru că nu am protestat mai devreme și s-a permis ca legea să nu fie respectată șiar o persoană fără competențele necesare să conducă această instituție”, a declarat Adrian Cozma.

 

 

 

 

33 comentarii

  1. H.K. Răspunde

    Mă dar prost te-a făcut măta.
    Ura și xenofobia ti-a luat mințile..

  2. c-block Răspunde

    Mă gândesc că deja cam ai o idee cine ar fi acolo mai bine? Că vorba vine e aproape de tine, nu? Păi de ce nu a depus dosarul? Mă gândesc carnetul de membru se rezolvă cel mai ușor, nu? Cred că are deja. Toți medicii, tot sistemul este vinovat pentru ceea ce se petrece. Ați alimentat un sistem cu șmecheriile voastre mici sau mari. Fără nici o excepție!!!!

    • SupoziTHOR Răspunde

      Păi nu este clar că au, doar că nu are studiile necesare 🤣🤣🤣

      • c-block Răspunde

        Consider că ești unul dintre cei scăpați printre degete de la psihiatrie dacă găsești ceva amuzant în starea asta de fapt. Sau cel puțin ești masochist. Îți doresc să afli cât mai repede și pe proprie piele câtă incompetență sălășluiește în unii dintre ei. Și atunci probabil va dispărea și rânjetul de pe mutra ta, glumețule. Acum se petrece doar un meci de karate din gură repriza 1-a și nimic mai mult. Dacă va fi nevoie vor face pace inclusiv cu cei pe care înjură numai să capete fotoliul mult râvnit. Atât. Dacă tu crezi altceva să știi că ești foarte naiv.

      • Beny Kira Răspunde

        Spitalul Judetean trebuie privatizat

        • ... Răspunde

          Că nu vă ajung nici așa banii ? Tu auzi ce spui? Și tu te-ai făcut userist? ȘI oricum pentru prea multe lucruri se plătește care ar trebui să fie gratuite. Uite îți dau un exemplu! Ai un accident casnic și te lovești la cap. Trebuie RMN. Nu tu spui ci medicul că altfel nu poate da diagnostic și tratament. E gratuit, da dar îți vine rândul peste 4-6 luni! Și până atunci????

  3. calulucosma Răspunde

    Cozma, chiar ma intrebam cum de nu ai aparut inca sa spui prostii. m am linistit mai ales ca ai fost vazut intamplator cu marcela. Calare, cozma, calare iute 🙂 Pina e fierbinte si doamna facuta manager de celalalt adisor:)

    • bigbrother Răspunde

      Deja e penibilă performanța sa. Și mai zice că nu e cum l-au făcut unii? Uite că demonstrează asta singur! Deja este sub limita decenței. Apoi la vot probabil se va supăra că nu-l va vota pe nimeni. Serios? Își dă autogoluri sistematic.

      • Femeie Răspunde

        Domnule Cosma aveti dreptate. Dar ma întreb: de ce nu le faceți o plângere penala ???? Sau sa-i acționați în instanta ca doar aveti diploma de drept ??E foarte ușor sa latrati numai . Avem 2 satmareni lătratul care au un fix cu UDMR-ul deși amandoi au in familie rude de gr.1 unguri : Cosma si Cristescu. Domnule Stef va rog ss ma.scuzati ca v-am uitat !!!! Avem de fapt 3 romani verzi.

        • bigbrother Răspunde

          … și cu acte de acest fel absolut în regulă. Adică cetățenie. Despre unii știu sigur 100%. Este doar circ ieftin și trebuie tratat ca atare, adică cu indiferență. Să vezi ce turuie ungareze cum de trec spre Csengersima! Pe Ștef sau pe Papici i-am auzit eu cu urechile mele. Aproape perfect. Și amândoi au ceva cu ungurii. Apropo, pe ei nu PNL i-a pus acolo unde au ajuns pe vremea USL??? Domnul pedelist Cozma aveți cuvântul. Sau rămânem la ăăăăăăăăăăă?

        • Anonimus Răspunde

          D-nule Cozma suntem plictisiți de astfel de pledoarii ieftine ca tine .
          Povestitorule !, daca tot faci astfel de afirmații la adresa unor pers publice și ai probe temeinice , treci la acțiune și acționează în instanță pers respective.
          Ne-am saturat de ,,papagali ,, care țin discursuri la pupitre , atât la sedii de partide s-au în Parlamentul României și nu au nici un rezultat
          Ar fi mai bine dacă v-ați da demisia din Parlament d-le Cozma , decât să sfidati cetățeni cu incompetenta și indolenta d-voastră.

  4. Petre Daea Răspunde

    Domnule Cozma, este adevărat ca familia ta este cel mai mare importator din Satu Mare de cereale din Ucraina? Cine ii despăgubește pe fermierii din Satu Mare?

  5. Dreptaciu Răspunde

    Penibilă este piticania asta. La fel ca si Ciolacu neprihanitu, care tot critica guvernul de parca ar fi in opozitie, nu la guvernare. Vreau sa va aduc aminte ca si voi sunteti la guvernare? Alaturi de PSD si UDMR? Acolo in guvern ce vorbiti? Sau vorbiti prin declaratii de presa?… Poate vorbiti printr-un SMS, mai un Facebook, mai un TikTok…Ar fi bine sa mai vorbiti si intre voi, ca nu sunteti salbatici. Si impartiti spaga, ca asa este corect in Familigie….O sa vedeti la alegeri. Oamenii nu sunt prosti asa cum credeti. Da ce crezi, ca o sa merg la alegeri sa votez dreapta ca sa văd stanga la guvernare? Apropo: voi sau psd sau oricare partid cum faceți? Nu tot asa? Nu va plantati toti incompetentii in functii de raspundere?… Astea sunt doar Intrebari retorice, nu ma intereseaza raspunsul. O sa vedeți la alegeri. O sa credeți ca va lovit acceleratul de București.
    PS
    Din pacate PSD-ul este ca o stancă. Indiferent de precedentul iliescu, nastase, dragnea, e.t.c. , sau de cate greșeli face acest partid. Nu o sa inteleg niciodata electoratul acestui partid…Intotdeauna a fost o frana pentru țara noastră. Si partidul si segmentul de electorat

  6. Semibugetaru Răspunde

    Lasa vrajeala si explica-ne cum se poate ca dupa 40 de ani de munca sa ai salariul minim pe economie la fel ca si puțiflenderii care s-au angajat acum. Nu tu vechime nu tu competente nu tu respect fata de ce lucreaza si cum isi face datoria salariatul. Vezi numa cat la suta din salariatii din Romania lucreaza pe salariul minim pe economie. O explozie!!! Ati vrut sa faceti o dreptate si ati facut o …kaka mare(am vrut sa spun o nedreptate, dar suna prea blând) in capul nostru. Auzi tovaraae? In Romania se vorbeste, oficial, conform statisticii de salariu MEDIU NET de 4300 de lei. Diferenta ca de la Cer la Luna față de cat primesc majoritatea angajatilor. Un pic peste 2000 lei….Asta sa ne esplici, nu Basme de Petre Ispirescu.
    PS
    Nu vreau raspunsuri de genul: Esti prost si nu te descurci. Cunoastem descurcaretii…

  7. Buda Îi Răspunde

    Te rog sa ne mai esplici cum o institutie de stat cum este ASF spune(recunoaște) despre Euroins si City Insurance ca a fost ca “Muma pădurii”. Daca au stiut de ce nu au luat masuri preventive? In țări normale ar fi cazut guvernul de mult dupa un asemenea faliment premeditat.. In țara asta mai bine sa sufere milioane de oameni( mulți nu mai au curajul sa circule cu mașina) asigurați la firmele astea fantoma decat sa suferiți voi. Cat puteți sa fiți de gunoaie?! Apropo, eu sun asigurat la alta “firma” dar nu pot tolera BATAIA DE JOC pe care o faceți la adresa romanilor.

  8. Buda Îi Răspunde

    Si ca sa nu am contre la comentariul meu, nu vreau sa aud despre economia de piața, dreptul, libertatea de a alege si riscuri. Una este sa ma imprumut de la Banka, ceea ce este optional, nu obligatoriu, alta este sa fiu obligat sa am asigurare auto. In ultimul caz cetateanul trebuie sa fie protejat PRIN LEGE! Este la mintea cocoșului.

  9. Calin Răspunde

    Adisor puisor, vad ca si la asta te pricepi, cica, ai studii juridice deci esti un Jolly Joker bun la toate. Pacat ca pana acum ai demanstrat contrariul. Un Pacalici cu gura mare si idei goale.
    Ia pune osu si fa tu ordine la spital.
    Da cu RCA cum ramane ca iar trebuie injumatatit. Si accizele la carburanti?

  10. 3.14 Răspunde

    Papicioaia e udemerista?

    • Gaozariipefunctii Răspunde

      Bai cozma mare tupeunai da finu tau valer ce face pt padurile din romania sau l ai pus fara fisa postului acolo pe 20000 de ron lunat ca l tot vedem aiurea in tranvai pe fb numa nu prezinta nk legat de paduri de controale de imbunatatiri, la fel ca tine poze reusite sa dea bine la Public, nimic notabil n ati facut pt orasul asta, adio functie publica incompetentilor, adio primarie in cazu in care te gandesti vreodata sa candidezi

  11. Blade Răspunde

    Bravo Adi! Ai dreptate.

  12. Silvia Răspunde

    CINEVA SA FACA ORDINE IN SPITALE CA ISI BAT JOC DE PACIENTI SI APARTINATORI!!!!LASA BOLNAVII SA MOARA DE FOAME!SUNT BOLNAVI CARE NU SE POT HRANI SINGURI SI NU II AJUTA NIMENI,APARTINATORII II GASESC NEMANCATI SI DESHIDRATATI PANA LA ORA VIZITEI !VOI STITI CE SE PETRECE IN SPITALE? SANATATEA-I JUCATA LA RULETA DESTINULUI!!!BOLNAVII NEPUTINCIOSI BAT CU LINGURA IN PATUL DE METAL SA-I AUDA CINEVA!!A INTRAT CAREVA LA SPITALUL VECHI SA VADA CUM ARATA?ASTA SA FACETI! SA VIZITATI SPITALELE!VOI HABAR N-AVETI CE COMPORTARE AU ! NUMAI FUNCTIILE VA INTERESEAZA?

  13. Sile Răspunde

    Ma Cozma ai intrat in vreun spital sa vezi ce se petrece acolo?Du-te cand e ora vizitei si vorbeste cu oamenii!Intra in Spitalul Vechi sau la Infectioase…e ca la Auschwits! Numai la ciolan vreti! Cine va mai voteaza?Lumea s-a saturat de voi!

    • c-block Răspunde

      @Sile, de curiozitate tu chiar nu știi unde lucrează soția dânsului???? Curios e că se inflamează acum dar când e ceva de făcut sau rezolvat și e poate mai greu stă aă și …. vorba aia în cucuruz. Nu știu ce rost are să se agite kkt-ul că nu iese nimic în afară de ceva miros de ăla grețos. Politicienii ar trebui să știe că ei au fost votați pentru a rezolva problemele cetățenilor nu ca să mai facă altele în plus din pură demagogie și populism. Că în cazul de față asta se întâmplă.

  14. vadimT Răspunde

    cand vei fi bolnav tu, sau cineva apropiat und va veti trata?
    poate la coica?

  15. Iancu Răspunde

    Români în loc să vedeți jocul murdar și jignirile pe care le face pataki și UDMR, săriți cu jigniri la adresa lui Cosma, care are și el bube, dar încearcă să ne deschidă mintea și să aflăm cum se încalcă legea fără jenă.
    UDMR nu își critică oamenii indiferent cât de prosti și excroci sunt, știu să-și atingă scopul, dezbinarea românilor.
    Rușine românilor trădători care sau vândut pentru bani și privilegii trecătoare.

    • Boda proste Răspunde

      Adevarat, ca UDMR a fost la conducerea romaniei tot timpu, prostu dracului. Toate partidele care au fost la conducere sunt lepre pentru Romania, numa prostii tin cu un partid sau altu. Cand in majoritatea cazurilor acesti numiti politicieni sar de la un partid la altu si majoritatea romanilor au memorie atat de scurta si is orbiti de ura si divizitate ca voteaza ca prostii toti criminalii cu diplome.

  16. Observator Răspunde

    Ei , zici tu ceva ! Da cine sa priceapa ? Important este ca noi romanii sa ne jignim unii pe altii ( ungurii -si nu sunt usa de biserica categoric- isi acopera întotdeauna rahatul (!) ) in tip ce ei fac jocurile tradatorilor de tara ( printre care sunt si ei) ! Ma intreb – retoric , desigur – se mai pedepseste TRADAREA DE NEAM SI TARA la noi ?

  17. Alex Răspunde

    Familia Cozma este cel mai mare importator de cereale din județul Satu Mare și lovește puternic în fermierii sătmăreni care au ajuns sa își vândă cerealele pe pierdere. Și Coxma zice ca e mare patriot, cu mama unguroaica. Cozma acasa vorbește ungurește. Ne-am saturat de patrioti vopsiți

  18. Istvan Răspunde

    Mama lui Adrian Cozma a fost prezenta la 15 Martie. Despre ce vorbim ?

    • c-block Răspunde

      @Istvan. Atunci doar atâta zic că “felicitări” familiei pentru educația de INtoleranță și de multiculturalitate oferită în cei 7 ani pentru copchilul Adrian. Că se pare au cam eșuat. Nu am să înțeleg astfel de persoane veci. Atrage oprobriul de ambele părți și pe bună dreptate.

  19. Baba Novac Răspunde

    Sa-ti fie rusine impostor ordinar! Esti un traficant de tigari notoriu acoperit deocamdata de Blaga & Co.
    Aloooo DNA! Se aude??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.