În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri dimineață, 10 martie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a vorbit despre noul muzeu din oraș și când vor începe lucrările. La conferință a participat și secretarul de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs, care a subliniat că Satu Mare se poate lăuda cu sume importante pentru investiții.
Secretarul de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs a ținut să menționeze faptul că România are fonduri impresionante pentru investiții, iar Satu Mare se numără printre orașele care au reușit să atragă sume importante
,,După cum bine știți, România are niște fonduri europene nemaiîntâlnite, iar Satu Mare este printre fruntașii acestei țări”, a declarat Csilla Hegedüs.
Cea mai mare investiție care se va derula în Satu Mare este proiectul Muzeului Industrializării Forțate, ,,o adevărată lucrare de artă contemporană”.
,,Valoarea obiectivului de investiții este de 27 milioane de lei și sper că în acest an nu numai că vom avea contractul, ci se va termina proiectul tehnic și vom emite autorizație de construire, astfel încât cel târziu în primăvara anului viitor să înceapă execuția”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.
,,Și acest proiect este finanțat prin PNRR. (…) Va fi un proiect unic pentru că veți vedea, din punctul meu de vedere, o lucrare de artă contemporană pe malul Someșului, cu realitate virtuală, realitate augmentată, cu niște spații absolut superbe și ne dorim ca nu numai turiștii care vizitează Satu Mare să se bucure de el, ci și toți locuitorii orașului”, a spus și secretarul de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Csilla Hegedüs.
Muzeul se va amenaja pe locul unei foste centrale termice dezafectate, în zona cap pod Decebal, pe malul drept al Someșului.
daca s-ar lucra si la calitate, ar fi perfect
Investitie inutila care va ramane fara vizitatori si care nu are legatura mai deloc cu istoria recenta a orasului. Este o alegere nefericita, sunt alte orase mult mai reprezentative in tara care au fost fortat industrializate. Noi ca oras nici pe vremea de varf a comunismului nu am avut asa o industrializare locala asa mai puternica. Dar probabil pentru asta au fost bani. Apoi vom citi ca ce de bani s-au investit in oras! Dar pentru cine si pentru ce????? Este ca si parcul Cubic care iar a revenit la stadiul de balta improvizata. Mai bine si acolo pastrau o parte care sa preia surplusul de precipitatii si acolo se facea ceva cu apa, un lac sau altceva. Dar peisagistul care a proiectat si pe aia probabil nu s-a gandit la asta pentru ca nu avea voie! Cam asa se fac proiectele la noi. Ca marele pod peste Dunare inre Braila si Tulcea care e aproape gata dar niumeni nu s-a gandit sa faca si drumuuri de legatura la pod. Maid probabil va fi pentru asta un nou proiect, alti bani, alta distractie.
Și pe ăsta vechi la ce îl mai renovează?