Ultima actualizare: azi, 11:02

Naţionale

Copil băgat în cușcă și lovit de colegi, la o școală din Bacău. Imaginile, publicate de tatăl copilului

Un bărbat din județul Bacău a publica un videoclip în care fiul său, în vârstă de 12 ani, este închis într-o cușcă metalică, în timp ce alți copii îl jignesc. Bărbatul spune că scena a avut loc anul trecut, iar de atunci autoritățile nu au luat măsuri, potrivit News.ro.

În imaginile care circulă în mediul online se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un altul îi spune: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos din cușcă.

„Copilul meu a fost bătut şi anul trecut. După ce l-au bătut, l-au băgat într-o cuşcă de tomberon, din fier. Am făcut sesizare şi la IPJ Bacău, şi la comuna Parincea, am făcut sesizare şi către şcoala Parincea, dar nu s-a rezolvat nimic. Pe 8.04.2022, anul trecut, s-a întâmplat”, relatează tatăl copilului.

Părintele, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, a explicat că îşi doreşte „ca astfel de fapte să nu se repete”. El a mai spus pentru aceeași sursă că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea.  Bărbatul susţine că la conducerea şcolii mai există o filmare realizată în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el: „Câine rău!”. La zece luni de la acel incident, copilul a fost din nou lovit, potrivit părintelui. De data aceasta, el a ajuns acasă cu o tăietură la obraz. Pentru că autorităţile nu au luat măsuri prima dată, tatăl şi-a fotografiat fiul cu faţa tăiată şi a postat fotografia pe rețelele de socializare, potrivit Libertatea.

Inspectoratul Școlar Bacău acuză tatăl că-și „expune copilul” Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău susține că nu a „muşamalizat” incidentul de anul trecut şi îl critică pe tată pentru că îşi „expune” copilul.

„Este de neînţeles cum un părinte îşi expune propriul copil iterând false probleme, deşi i s-au prezentat intervenţiile şcolii”, a spus IȘJ Bacău cu privire la incidentul din aprilie 2022. Referitor la incidentul din 3 februarie 2023, „ancheta a confirmat că este rezultatul aruncării unui bulgăre de către un coleg”, au mai transmis inspectorii şcolari.

Poliția spune că au fost deschise trei dosare penale IPJ Bacău a transmis pentru Libertatea că a fost sesizată pe 11 aprilie 2022, în scris, „de către un bărbat de 46 de ani, cu privire la faptul că, fiul său, de 12 ani, ar fi fost introdus într-o cușcă dintr-o curte folosită și de școala din localitate, de alți elevi”.

După verificări, Poliția a stabilit că, la terminarea orelor de curs, în timp ce copilul de 12 ani aștepta autobuzul în stație, patru adolescenți cu vârste între 13 și 15 ani l-au „închis într-un spațiu destinat colectării recipientelor din plastic, de pe terenul școlii”.

Poliția a precizat pentru Libertatea că cercetările sunt aproape finalizate și că dosarul penal va fi trimis la Parchet. Dintre cei patru adolescenți identificați, doar trei au dosare penale, pentru că, potrivit Regimului răspunderii penale a minorului, prevăzut în Codul Penal, „minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.