Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Deputatul Magyar Lorand cere soluții pentru agricultorii afectaţi de produsele din Ucraina

Agricultorii români au fost puternic loviți de accesul fără taxe vamale a cerealelor din Ucraina. Sectorul agricol a fost sufocat, iar compensațiile oferite de Uniunea Europeană sunt foarte mici în comparație cu pierderile suferite. Agricultorii din România sunt cei mai afectați de tranzitul cerealelor venite din Ucraina, dar au primit cele mai mici compensații.

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand, membru în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, spune că este nevoie urgentă să se găsească soluții pentru compensarea agricultorilor care au suferit pierderi, fie de la bugetul comunitar, fie de la bugetul național.

”Noi nu căutăm vinovați, vrem doar să se găsească repede soluții”, spus Magyar Lorand.

Deputatul sătmărean cere să se facă verificări de ce cantități foarte mari de cereale din Ucraina au rămas în România, deși în mod normal trebuiau doar să tranziteze prin țară.

”Volumele suplimentare de marfă ucraineană au exercitat presiuni extreme asupra prețurilor, creând mari scăderi pe piața grâului, porumbului, floarea soarelui, rapiței, cărnii de pasăre și ouă, miere sau lapte”, mai spune Magyar Lorand.

Deputatul UDMR a adresat ministrului Finanțelor două întrebări legate de importul cerealelor din Ucraina:

1. Care este cantitatea de grâu, porumb, floare soarelui și rapiță intrată în România din Ucraina prin Vama Halmeu?

2. Care sunt primii 10 agenți economici înregistrați în județul Satu Mare, în funcție de cantitățile importate?

7 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Aldracu ungurii ăștia….cum se apucă de promis electoratului că curge lapte și miere….doar in prag de alegeri …in rest p..la li se rupe de toți și de toate, până când căcatul asta de popor roman se v-a vinde pe nimic!?

  2. Mitică Răspunde

    Mă bederaule, nu tu trebuie să vii cu măsuri ? Ești derutat in al doilea mandat și vii cu gargare de-astea ! Nu ți-e ție rușine mă… ?

  3. Pistalău Răspunde

    Ia ma ca sa trezit si asta care spune cum e vremea din cand in cand. Ba astea sunt pistoale cu apa, alceva nu stii?

  4. bigbrother Răspunde

    Domnul deputat ar trebui să adreseze aceste întrebări colegului liberal. Știe el prea bine asta. Eu așa am auzit. Dar eu cred că astea sunt întrebări retorice că a auzit că e mare scandalul la producătorii noștrii și încearcă și el acum după ce a dormit în izmene un an să dreagă busuiocul. Chestia e că din cauza acestor importuri și care au rămas în țară tocmai din această cauză nu pricep de ce s-au scumpit în halul ăsta produsele de panificație. Interesant este că pe același palier de scumpiri după ce s-a văzut că au sărit calul, a scăzut consumul și a intrat și Consiliul Concurenței peste producătorii de ulei și de zahăr pentru cartelizare repede a apărut pe piață uleiul mai ieftin. Foarte interesant, nu???? Așa se pare că în țara asta economie de piață corectă se poate face doar cu bota aplicată din când în când peste spinare.

  5. vadimT Răspunde

    dar cine trebuie? Cred ca Cosma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.