Ultima actualizare: azi, 21:15

Locale

Se reface complet instalația electrică de la spital. Sistemele nu au fost înlocuite de 100 de ani!

Consiliul Județean Satu Mare a suplimentat, joi, cu 3.776.000 de lei amplul proiect de refacere integrală a sistemelor electrice interioare, de iluminat și forță ale celor două clădiri principale ale Spitalului Județean de Urgență, clădirea de pe strada Ravensburg, respectiv cea din Piața Eroilor Revoluției.

Lucrările se află în plină desfășurare în ambele locații și presupun schimbarea întregii instalații electrice: conductori, tablouri de siguranță, întrerupătoare și prize. Pentru a se economisi consumul de energie electrică, corpurile de iluminat vor fi înlocuite de neoane cu led. Această investiție este vitală pentru siguranța pacienților și a actului medical, în condițiile în care instalațiile vechi nu mai făceau față actualelor aparate medicale moderne, mari consumatoare de energie electrică.

,,S-a impus o astfel de lucrare de mare complexitate deoarece în Locația I a spitalului, instalațiile electrice erau vechi, de peste 50 de ani, iar în Locația II sistemele electrice nu au fost înlocuite de mai bine de 100 de ani. Instalațiile aveau un grad înalt de uzură și prezentau un risc major în actul medical. Cu această ocazie aș dori să mulțumesc întregului corp medical și echipei Serviciului tehnic al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare care s-au organizat exemplar și ne-au pus la dispoziție, etapizat, spațiile medicale de pe toate secțiile pentru a se putea realiza lucrările fără întreruperea actului medical”, a precizat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Până acum s-au realizat peste 70% din lucrări, iar întreaga investiție se va finaliza până la sfârșitul verii.

6 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Ce tot furati? Sport National? OK.

  2. Marius Răspunde

    Acum 100 de ani a fost construit tot de români.

  3. 3.14 Răspunde

    Mare patriot Marius asta. Da cu minus la materia cenusie dar e bine, e patriot. Vb lui, tot romanul facu’ asta… Dreptate are dara!

    • Marius Răspunde

      Ce nu-ți convine pi.zda? Sugi o ceapa.

      • Sârmă Răspunde

        Măi boule cu diplomă! Spitalul vechi aia din Piața Revoluției inițial a fost construit ca și școală pentru băieți. Doar că a venit Primul război mondial și s-a înființat spital în clădire. Și nu de români. Tu nu că ești bou mai ești și mândru de asta! Măcar taci dracu că-ți faci semenii de ruține și sugi.

  4. Flaviu Răspunde

    Dorel a smuls cablul cu escavatorul și a rezolvat curentul in spital,au venit pompierii cu generator l-au pus în funcțiune așa bine a mers că au luat foc prizele pe secti!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.