Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Casa Albă, strălucitoare după reabilitare. Sătmărean: “Daţi jos cârnaţii!

Sătmărenii apreciază renovarea Casei Albe din centrul municipiului Satu Mare, însă mai mulți cititori PortalSM au semnalat faptul că reclamele de la parterul clădirii, prezentate în maniera actuală, nu au ce căuta pe o clădirea istorică, mai ales în contextul reabilitării centrului vechi în totalitate.

Oamenii spun că imaginile uriașe cu mezeluri prezentate în culori stridente nu se încadrează deloc în viitoarea zonă pietonală a centrului orașului Satu Mare. Oamenii le descriu ca fiind de “prost gust” și “în totală discordanță cu restul clădirii”.

“Daţi jos cârnaţii de pe Casa Albă”, ne-a transmis un sătmărean.

Clădirea are o vechime de peste 100 de ani, iar anii și-au pus amprenta asupra ei. Astfel, s-a decis curățarea fațadei și punerea în siguranță.

Casa Albă a fost construită în anii 1911-1912, după proiectele arhitecților Ede și Miklos Schneider. Clădirea a fost a fost una dinte cele mai impozante clădiri din centrul orașului, în prima jumătate a veacului XX.

26 comentarii

  1. sabin Răspunde

    Unicarm-ul e primul pas spre hrana cu aditive si substante cancerigene……bravo romani , sa consumati cat mai mult de la ei !!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=_RxOw_qcMkE&t=69s&ab_channel=nemultumiritotale

  2. Porcu Ghiță Răspunde

    Bună asta, cu “Dați jos cârnații”. 😀

  3. Porcu Ghiță Răspunde

    Da vine altu care urla: Sus cârnațu! ,..no bine, n-are el treaba cu unicarmu.

  4. Porcu Ghiță Răspunde

    In fine, bine ca se renoveaza Casa Alba. Joe Biden poate sa se mute la Satu Mare.

    • radu Răspunde

      Casa albă este partea de sus…Lucut a cumpărat partea de jos(fosta alimentara de stat)..si normal sa si faca reclama pe geamuri!.In cea ce consumăm de la Unicarm nu sunt bune nici de la celelalte fieme din Romania toate sunt cancerigene!

      • urbanism Răspunde

        Sunt reguli de a face reclamă. Inclusiv va și dimensiuni, culori etc. asta mai ales într-un centru istoric. Că ce și mai ales vinde, cum își face reclamă la magazinul lui din Turț e fix treaba lui și a primăriei de acolo dar la Satu Mare și mai ales într-un centru istoric sunt reguli clare. Acum să vede,m dacă avem serviciu de urbanism și nu numai cu numele în oraș. Că multe sunt trecute la ei așa la limită. Violul ăsta asupra urbanismului denumit și PUZ este doar una din ele.

  5. Porcu Ghiță Răspunde

    Eu promit ca ii dau cotletul. La reducere. Lui Putin ii dau o mu…iere.

  6. satmarean Răspunde

    UNICARM-ul decide ce face cu spatiul lui si nu unul sau altul. Unul sau altul sa se uite la hotelul Dacia sau la Gara cum arata si apoi sa compare si sa judece. In privinta produselor de la UNICARM eu nu-mi aduc aminte sa fi citit in presa ca trebuiau retrase anumite produse proprii de la vanzare din cauza calitatii. Insa de la supermarkturi straine am citit de mai multe ori ca au vandut produse toxice.

    • Szatmareanu Răspunde

      No ai dreptate. Si Hotelu Dacia are patron. Si ala poate decide sa il dărâme, daca are chef. Ca e a lui. Si-apoi gusturile omului NU SE DISCUTA. Pe gusturile omului nu te poți kăka.

    • Szatmareanu Răspunde

      Da nimeni nu spune ca nu poți sa-ți cumperi cârnații Trandafir( sa fiu sincer? foarte buni) de unde vrei tu. Du-te cumpara de la unicarm(ca si maica-mea de 78 este pe spate cu produsele de la firma asta) si daca tie iti plac, este placerea ta, o respectam. Fiecare doarme asa cum isi asterne si mananca asa cum ii place. Da mancatu nu are treaba cu locatia. Adica cladirea. Ca daca Lucuț are bani, nu poate darama tot orașu. Ca este a lui .. te rog sa fi rezonabil satmareanule. Si sa nu-ti mai pui niknameul asta. Ca nu esti singurul szatmarean. Noapte buna!

    • Nesimtitu Răspunde

      Tu te iei dupa ce ai citit sau dupa ce simti in gura? sau in cuget si simtiri?

    • Sofer Răspunde

      Zicea un sofer de al lui ca la fabrica intra un camion de carne si 2 de prafuri…

    • Fasz Răspunde

      Al cui este Unicarm-ul?

  7. Szatmareanu Răspunde

    Am vrut sa zic ca ai dreptate. Am uitat o virgula. Nu trebuia sa scriu ” No ai dreptate”. Corect era: No, ai dreptate. Asa este corect….No bine, sa mutam clopu pe ceie parte. Dupa tine daca Lucuț are chef sa darame Casa Alba, e treaba lui.. ca o moștenit-o de la ma-sa. No, du-te in America (inclusiv in Las Vegas) sa vezi daca acolo faci ce vrei daca ai bani. Daca ar fi legi si reguli in Romania (respectate) asa cum sunt in USA, am fi tare departe…

  8. Pop stefan Răspunde

    Aveti dreptate, dati jos ce e romanesc, daca era tricoloru ungariei nu deranja pe nimeni, nu era verde strident, daca era kolbasz unguresc era de bun gust, nu era in discordanta, vai de capu vostru

    • Forzza Italia Răspunde

      Bine ca mananci spaghete si nu iti ies pe kur din patriotism. Pizza iti place? Sau?! Sarmalele(turcesti) iti plac? Snitelu Vienez, Vinetele(turcesti).. ia spunemi tu ceva Made in Romania patriotule. Gulasul? Tu traiesti intr-o bulă. Mâncarea este universala. Da daca tu vrei sa mananci romaneste este treaba ta. Mamaliga o fac in cinci minute. Si la nevasta mea ii place.O mananc si eu de musai. In Italia se numeste Polenta Nu o manca nimeni.

  9. MacDonaldsRatoiu Răspunde

    In Germania nu gasesti mici (mititei) Cumperi kevapcici(produs sarbesc), seamana cu micii dar au alt gust. Micii sunt mai buni, dar nu se vand in Germania. Vin romanesc nu prea vezi. Foarte rar. La solduri. De ce? …Apropo, astept sa deschida Lucut primul unicarm in Munchen. Cu fițele si grandomaniile lui. Hai sa vedem. Bate Lidl-ul, Aldi, si toate kakaturile capitaliste. Ca eu sunt patriot si vreau sa-l vad ca spulbera piata mondiala . Odata explodeaza si mămăliga..

  10. Unul Răspunde

    Da au dreptate Satmareni,trebuie regindita acea reclama ! Ganditiva si la Vegani, care sunt nevoiti sa treaca pe langa carnati si musculeti !

  11. Beny Kira Răspunde

    Lucut a tradat și a întrat in gasca lui Govor

    • carcotas Răspunde

      Fix asta ne intereseaza: cine cu cine merge la hotie.

    • sheps Răspunde

      @Beny Kira, auzi tu, Govor să-ți fie problema cea mare asta îți doresc! În anul 2001 Transcrenguța avea capacitate de procesare instalată de cam 1,5 to. Dar era departe și de asta. Era cât Binder în Carei. După alegerile din 2001 când Adrian Năstase a ajuns pe cai mari brusc firma a intrat în faliment și a apărut zeița neprihănită, proaspăta Unicarm cu capacitate de procesare de 20 to practic așa peste noapte. Înainte de asta totul era de pe o zi la alta. Eu nu sunt unul care mai crede în Zâna Măseluță și astfel de treburi nu sunt chiar accidentale. Dar nici nu mă interesează așa cum nici nu cumpăr de acolo. Nu intru în detalii, sunt destule pe net. Problema este că nu cred că ceilalți care desfac în județ la noi sunt mai corecți doar că noi nu știm. Omul tot speră și caută produse de calitate dar nu prea mai ai de unde. Mai ales după ce am nenorocit șeptelul porcin din țară. Iar ce se aduce de afară trebuie să le dai aromă de carne ca să aibă gust. Că altfel e jale.

  12. Mihaita Piticu' Răspunde

    Cele mai proaste si cancerigene produse le gasesti la Unicancer….

  13. Beny Kira Răspunde

    Lucuț și-a trecut Asociația Țara Oașului pe persoană particulară. Pentru acest lucru va plati

  14. satmarean Răspunde

    M-am uitat azi si am vazut ca are si ferma proprie de bovine la Moftin de unde isi asigura necesarul pentru vanzare. Felicitari ! Are si siloz de cereale. Mai rar asa ceva. Sper sa merg mai des la UNICARM.

    • un cunoscător Răspunde

      Du-te. Cine te împiedică? Tocmai de astfel de consumatori are nevoie. Acum 10 ani nu prelua mai nimic de la ferme și nici de la țărani că le aducea mai tot ce vinde de afară că alea erau standard zeiss. Dar ca să vândă acum arată că are el de unde să aducă. Poftă bună.
      PS. Și între timp marmota învelea ciocolata Milka în staniol în Alpii austrieci cu lapte de la vacile alea mov.
      PS2. Tu sigur ești din ăla care acum face post și consumă pate vegetal. Atât de vegetal că conține din plin gelatină de proveniență animală. Decât să postești așa mai bine mănâncă frate ceva ca lumea!
      PS3. Am fost la mai multe abatoare în interior. Când am văzut cum se face am început să -mi produc hrana singur. Și să știi că nu-s mofturos.

  15. ion de la tulcea Răspunde

    toate bune si frumoase la satu mare vad… eram in trecere si din intamplare am calcat pe alaturea de aceea a cazut si asfaltul. Nu e in regula. Ar trebui sa se gaseasca o cale maritima. In ultima instanta totul e posibil daca punem mana de la mana si facem ceva. Orice. Asa e peste tot.Nu e ca pe nicaerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.