Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Defilare cu husari de Ziua Maghiarilor, la Satu Mare

Defilare cu husari de Ziua Maghiarilor, la Satu Mare. Cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care are loc pe 15 martie, reprezentanții UDMR organizează o paradă precum și o ceremonie festivă de depunere de coroane în municipiul Satu Mare.

Ziua de 15 Martie a devenit simbolul libertății maghiarilor. În 1848, maghiarii s-au ridicat împotriva Imperiului Habsburgic, pentru constituirea unui mare stat maghiar, iar de atunci, data de 15 martie a devenit Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

La Satu Mare evenimentele încep în data de 14 martie, cu un spectacol festiv la Teatrul de Nord prezentat de elevii de la Liceul Ferenc Kölcsey, iar în data de 15 martie va avea loc adunarea la Casa Ormos de la ora 16.30, iar de la ora 16.40 va avea loc parada cu husari călare și fanfară către statuia lui Petőfi Sandor.

Evenimentul se va finaliza cu depunerea de coroane la statuia lui Petőfi Sandor.

“Toată lumea este invitată cu respect și așteaptă. Să participăm la ceremonia comemorativă cât mai mulți!”, spun reprezentanții UDMR.

7 comentarii

  1. Pavel Răspunde

    La multi ani de ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

  2. Fasz Răspunde

    La mulți, mulți ani!

  3. 3,14 Răspunde

    La multi ani!

  4. Djonika 😉😉😉 Răspunde

    Jos cu palaria domnilor de mai sus!

  5. Blade Răspunde

    La mulți ani! Celor cu cetățenie Română le dorim să învețe cât mai repede limba română. Celor cărora nu le convine le dorim drum bun.

    • @Blade Răspunde

      Sincer nu te înțeleg. Nu ai tu idee că dintre politicienii noștrii români care se dau cu cărămida-n piept acasă câți dintre ei au acte în regulă maghiare. Politicieni dintre cei care îți alimentează periodic supărarea. Nu ai tu idee câți sunt! Și până la urma urmei nu știu ce contează asta la tine. Nu avem loc unul de altul? Este o zi, trece și mâine vine una nouă. Și până acum așa a fost. Și nici cerul nu a picat.

      • Blade Răspunde

        Ție ți se pare normal să intri într-un magazin în România și să fii întrebat “teshek poftiți “? În Ungaria (țara mamă cum îi spun unii de zici că e locul de unde a apărut omenirea) nu există altă limba în n administratia centrală sau locală, dar tot noi suntem cei încuiați la mine și răi? Mai sunt multe exemple…. nu o să vezi defilări cu tradiții românești pe străzile din Ungaria de 1 decembrie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.