Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

FOTO/VIDEO. Investiție majoră în sectorul educației din Satu Mare. Clădire nouă la școala „Rákóczi Ferenc”

O nouă investiție majoră în sectorul educației din municipiul Satu Mare a fost inaugurată, astăzi. Este vorba despre inaugurarea noului corp al școlii „Rákóczi Ferenc” din municipiu, o investiție în valoare de 3,8 milioane lei care a fost finanțată din bugetul municipiului Satu Mare.

Noul corp al școlii va găzdui o sală festivă multifuncțională, laboratoare de informatică și biblioteca școlară, aducând astfel beneficii semnificative pentru studenții și cadrele didactice ale acestei școli.

La inaugurare au fost prezenţi primarul Kereskenyi Gabor, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai firmelor de proiectare, execuţie, profesori şi elevi, care au susţinut un program artistic.

În cuvântul său, primarul Kereskenyi Gabor a arătat că Școala “Rákóczi Ferenc” este “un model pentru Satu Mare, un model de bună conviețuire, de multiculturalitate”.

„Am finalizat o investiție importantă, aici la Școala Gimnazială ”Rákóczi Ferenc”, în valoare de peste 3,8 milioane de lei, finanțată din bugetul municipiului. E o onoare pentru mine să fiu la inaugurarea noului corp al Școlii ” Rákóczi Ferenc”, în primul rând ca fost elev. Este un nou proiect din sistemul educațional pe care l-am finalizat în ultimul an, după la Grădinița nr. 29 și Creșa Punguța cu 2 bani și Grădinița nr.7. Și nu ne oprim aici. Proiectul de la Școala ”Rákóczi Ferenc” este cu atât mai important pentru că nu vorbim doar de o renovare, ci de construcția unui nou corp, care va găzdui o sală festivă multifuncțională, laboratoare de informatică și biblioteca școlară. Această școală este un model pentru Satu Mare. Este un model de bună conviețuire, de multiculturalitate. Așa cum principele Rakoczi i-a unit pe români și maghiarii de pe aceste meleaguri, aceeași misiune o avem și noi acum. Să-i respingem pe cei care vor să ne dezbine, să unim, să construim. Pentru ca după ce termină școala, copiii noștri să rămână acasă, să-și construiască un viitor, aici, în Satu Mare, locul unde cu mândrie îl numim ”ACASĂ!”, a declarat Kereskenyi Gabor.

 

6 comentarii

  1. Dragos Răspunde

    bravo !!!!

  2. Florica Răspunde

    Felicitari.

  3. Corneliu Răspunde

    Foarte frumos . Felicitari !!!!!

  4. Vasile Răspunde

    Da in școlile românești nimic?

  5. satmarean Răspunde

    Mananca rahat ca de obicei. Banii sunt din PNRR si proiectele sunt facute de directori si ISJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.