Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Medicii cer o nouă lege care să-i protejeze când greșesc. ,,Trebuie să fim ajutați”

Medicii cer o nouă lege care să-i protejeze când greșesc. În cadrul emisiunii  “În fața ta” de la Digi24, președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a spus că instituţia pe care o conduce intenţionează ca în primăvara acestui an să propună o nouă lege a malpraxisului.

Acesta a subliniat că este nevoie de o astfel de lege pentru restabilirea încrederii societăţii în corpul medical.

„Succesul este esenţial, pentru că va reuşi să restarteze relaţia medic-pacient, va reuşi să aşeze pe alte baze ceea ce se întâmplă acum, această ruptură între medic şi pacient, între medic şi societate. Nicicând breasla medicală nu a fost atât de mult hulită, atât de mult blamată. Ceva trebuie să se întâmple. Noi toţi trebuie să facem ceva să reparăm, pentru că o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic şi trebuie să fim ajutaţi să depăşim acest moment. Este în interesul tuturor şi în interesul pacientului, în primul rând, ca lucrurile să meargă”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor.

El a estimat că într-un an actul normativ va putea fi adoptat. Coriu consideră că succesul noii legi este esenţial, în contextul deteriorării încrederii societăţii în medici.

,,Noi intenţionăm ca în aprilie-mai să mergem în Parlament să putem să avem o discuţie cu un grup de parlamentari care să-şi asume acest proiect şi, bineînţeles, el trebuie construit. Probabil va dura un an de zile tot parcursul legal”, a adăugat Daniel Coriu.

 

7 comentarii

  1. Norik Răspunde

    ȘI SĂ FIȚI ȘI PREMIAȚI JIGODIILOR!!!! EU AȘ PROPUNE ALTCEVA FIECARE CÂND GREȘEȘTE SĂ FIE EXECUTAT CUM A FOST EXECUTAT CEAUȘESCU!!!!

    • Norick Răspunde

      Bine ma’ hombre ! Si cine fura ce sa pateasca ?? Manca-te-ar jaru’ … 😛 🙂

  2. Blade Răspunde

    Dar pe pacient cine îl protejează de malpraxis-ul și nepăsarea voastră?

  3. Alex Răspunde

    Cum ar fi ca noi ing. constructori să greșim puțin la calcule și să pice clădirile(spitalele)/casele alea frumoase ce la faceți cu noi, să cedeze peste noapte sau la primul seism.
    Tu ai încredere că îți fac un cămin/clădire unde pui capul jos liniștit peste noapte ori lucrezi fără gând că îți pică grinda în cap și noi ca pacienți să tremurăm de frică că oare ne vom trezi a doua zi, în urma TA !?
    Avem studii superioare/doctorate și tu și eu, unde a greși NU este permis, iar dacă se greșește se plătește, eu cu închisoare. TU cu ce ? Cu viața semenilor tăi …?

    • ... Răspunde

      👍. Mă nedicilor revoltați vedeți și voi cu ochii liberi ce se întâmplă dacă ignori anumite lucruri că las- că-i bine și așa. Nu trebuie să fii specialist pentru asta. Numai uitați-vă la niște poze cu cutremurul din Turcia. Cel puțin 90% dintre morți putea fi evitate! Când greșești răspunzi. Și aici nu e vorba de banii pe care îi achită cei de la asigurări că toți trebuie să aveți asigurare de malpraxis. E vorba de vieți omenești irosite! E vorba de vieți pierdute pe mâna unora dintre voi! Vezi cazul fetiței omorâte la UPU! Dar de aia de ce nu ziceți nimic revoltaților? Că știați cu toții ce și cum cu medicul ăla de la pediatrie!!!! Că nu că voi știați dar știa tot orașul! Sau iar ne lovim de omerta voastră specifică????? Faceți curat la voi și faceți meseria cum ați depus jurământul și după aia puteți avea pretenții să umblați cu nasul pe sus! Până atunci NU!!!! Vă spune asta unul cu caz de malpraxis dovedit și câștigat împotriva voastră. Dar sănătatea pierdută definitiv din cauza unora dintre voi cine mi-o dă înapoi??? Aud ceva???? Sunt foarte supăîrat pe unii și dacă aș tot reclama mișmașurile constatate ar cam bate vântul prin spital. Vedeți-vă de lucru și apoi se poate discuta, nu invers! Sau faceți și voi ca și fetele de pe centură?

  4. Vasile Răspunde

    Stați bă la rând,mai întâi politicienii,magistrații polițiștii securiștii etc,medicii la gară

    • cotetz Răspunde

      Pe vreme de pandemie și-au dat arama pe față și în mod constant. S-a putut vedea cam cu ar dori ei să fie lumea după chipul și asemănarea ….. lor. Adică la cotetz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.