Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

O mașină încărcată cu butelii le-a distrus casa. Familia are nevoie de ajutorul comunității

O familie din comuna Pișcolț, județul Satu Mare, are nevoie de ajutorul comunității după ce, săptămâna trecută, o mașină cu butelii a intrat în casa lor. 

Cei doi soți tineri au o fetiță, iar incidentul le-a dat toată viața peste cap, fiind nevoiți acum să strângă bani pentru a își reface casa. Pe rețelele de socializare, apropiații familiei au inițiat o strângere de fonduri pentru familie.

Cei ce vor să doneze, o pot face în contul următor:

Nume Titular: BERNADETT BIANKA BABICI
IBAN: RO48BTRLRONCRT0427910801
Moneda: RON
SWIFT: BTRLRO22

Cum s-a întâmplat incidentul:

Marți, 28 februarie, în jurul orei 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară, în localitatea Pișcolt, care din primele informații a părăsit partea carosabilă, lovind o țeavă de gaz.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului Carei, cu 1 ofițer și 11 subofițeri. De la Detașamentul de Pompieri Satu Mare s-au deplasat  2 ofițeri și 4 subofițeri, solicitându-se sprijinul  Secției de pompieri Valea lui Mihai, care a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, încadrate de 5 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga autoutilitară cu posibilitatea producerii unei explozii, dat fiind faptul că aceasta era încărcată cu aproximativ 20 de butelii cu gaz butan. Totodată incendiul se manifesta și la casa de locuit, aflată în imediata apropiere, existând posibilitatea de extindere la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate.

Pompierii militari au  acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului,  concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate. A fost anunțat și operatorul de gaz care s-a  deplasat la locul intervenției pentru închiderea/oprirea alimentării cu gaz de pe magistrală.

În urma intervenției, forțele militare au lichidat incendiul, salvând casa din vecinătate și aproximativ 70 la sută din casa avariată de la flăcările autoutilitarei. În urma incendiului au explodat 14 butelii, a ars în totalitate autoutilitara și s-a distrus învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 100 m pătrați, geamurile și pereții unei camere din incinta locuinței.

Un comentariu

  1. Nyznaiu Răspunde

    Cand va primi zecile de mii de euro din despagubirea rca-ului utilitarei va da banii inapoi la milosi care doneaza ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.