Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Pakistanezi opriți de polițiștii sătmăreni la frontieră. Voiau să ajungă în Italia

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat patru cetățeni din Pakistan care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenția de a ajunge în Italia.

Ieri, 16 martie, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, acțiune la care a participat și un lucrător din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Carei.

În jurul orei 14.30, în localitatea Berveni, au fost depistați patru cetățeni de origine afro-asiatică. Persoanele nu își justificau prezența în zonă, iar inițial au declarat că sunt sirieni și că nu au asupra lor documente de identitate.

Persoanele au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, iar în urma verificărilor s-a constatat că sunt cetățeni pakistanezi și au vârste cuprinse între 27 și 40 de ani. Trei dintre ei erau solicitanți ai statutului de azilant în România, iar cel de-al patrulea a solicitat acest lucru în cursul zilei de ieri.

Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Italia, însă nu dețineau documente legale pentru o astfel de călătorie, motiv pentru care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de ajunge, în cele din urmă, în Italia.

Drept urmare, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de ieșire din țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.