Ultima actualizare: ieri, 20:54
Naţionale

Cel mai mare furnizor de vitamina C injectabilă din România producea și droguri

Farmaciile din România ar putea rămâne fără vitamina C injectabilă, după ce cel mai mare furnizor din țară este închis și anchetat din cauza producerii de droguri.

Investigația a început după ce polițiștii din mai multe state europene au depistat pastilele care veneau din România. Ulterior, anchetatorii au depistat 97 de transporturi care au ieșit pe poarta fabricii și s-au îndreptate spre Polonia sau Cehia acolo unde era fabricată metamfetamina. Tirurile cu pastile plecau legal din România și se îndreptau spre Polonia, iar acolo precursorii erau împărțiți în transporturi mai mici. O parte mergeau la fabrica din Polonia, iar restul spre Slovacia și apoi în Cehia.

Odată ce pastilele din România ajungeau la fabricile clandestine, începea procesul ilegal de fabricare a drogurilor. Precursorii erau transformați în metamfetamină, iar produsul final era vândut în Germania și Japonia.

În România unul dintre ei este administratorul fabricii, fost vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente din România. 16 suspecți au fost deja arestați.

Răzvan Prisada, președintele ANMDM: Încercăm să identificăm dacă există în acea listă produse care ar putea avea risc de discontinuitate din această cauză. Cred că cel mai relevant exemplu este vitamina C fiole. Anchetatorii spun că precursorii din fabrica din România ar fi ajuns și în Spania, Lituania sau Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.