Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Tinerii penali. Au furat jocuri din magazine şi au scăpat. S-au prescris faptele

Patru tineri au fost prinşi după ce au furat jocuri din magazinele Altex și Flanco din Satu Mare. Ei au pus la punct o reţea prin care bunurile erau scoase din magazine de către minori. După mai mulţi ani de cercetări, au scăpat. Ei au primit în această lună conformarea că faptele s-au prescris.

Potrivit informațiilor PortalSM, faptele s-au petrecut în 2016. Cele patru persoane s-au împărțit două câte două, au intrat în mai multe magazine. Adulţii au luat produsele de pe raft, după care le puneau în punga de cadouri a minorilor şi au ieşit. Așa, aceștia au reușit să cauzeze un prejudiciu de peste 8.000 de lei în doar o zi la Altex.

Celalalte două persoane au mers în magazinul Flanco de unde au furat o consolă Play Station, pe care au introdus-o tot într-o pungă de cadouri a unui minor, după care au părăsit magazinul. Aici prejudiciul descoperit a fost de 1.499,99 lei.

Următoarea ţintă a fost din nou magazinul Altex. Prin aceeaşi metodă au sustras 32 de DVD/Blue Ray, jocuri pentru consolele Xbox, Playstation și PC, cauzând un prejudiciu de 6.778,30 lei.

Ancheta s-a extins pe mai mulţi ani. Săptămâna trecută magistraţii au dispus închiderea dosarului ca urmare a faptului că faptele s-au prescris.

Între timp unul dintre tineri a fost prins cu alte furturi şi se află în penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.