Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

GRAB, grupul de suport pentru femeile abuzate, a împlinit cinci ani de fapte bune!

GRAB, grupul de suport pentru femeile abuzate, din județul Satu Mare a împlinit, astăzi, 6 martie, cinci ani de fapte bune.

Grupul de Suport pentru Femei Abuzate (GRAB) a fost constituit în 6 martie 2018, pe bază de voluntariat, la iniţiativa subinspectorului Felicia Hrihorişan, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, după modelul grupului organizat în Sibiu de către Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, doar că aici este partener o instituţie publică.

Grupul se adresează tuturor fetelor, femeilor mai mari de 14 ani, fără limită de vârstă în sus, care au trecut printr-o situaţie de abuz, indiferent din partea cui, când s-a petrecut şi de ce natură a fost. GRAB oferă servicii de consiliere de grup, se întâlneşte o dată pe săptămână sub îndrumarea unui psiholog psihoterapeut, au loc discuţii de grup, fiecare persoană îşi poate împărtăşi experienţa proprie, poate învăţa din experienţa altor persoane, potrivit aceleași surse.

„Azi, 6 martie 2023, grupul nostru de suport GR.AB. împlinește 5 ani de existență neîntreruptă, nici măcar de pandemie.
#5ani în care am fost alături de peste 180 de femei cărora le-am oferit consiliere individuală, consiliere de grup, terapie în cadrul unui grup terapeutic online, ședințe de autoapărare, consiliere juridică.
#5ani în care am organizat zeci de evenimente pentru publicul larg, dar și ateliere și workshop-uri dedicate doar femeilor din grupul nostru. Cel mai recent eveniment public, Psihoclaca-ediția a 3-a, a avut loc în luna noiembrie și s-a bucurat de un succes deosebit în rândul femeilor.
#5ani în care am militat pentru egalitate de gen și nonviolenta prin campanii și proiecte destinate tinerilor sau publicului larg:
Fete pentru fete. Rețeaua școlară de sprijin în situații de abuz (2020-2021)
#AcumPot – poveștile GRAB, spuse pe scurt
Restart pentru o nouă viață (2020)
1000 de flori, 1000 de speranțe (2020)
Violența invizibila. Cauze consecințe și soluții la violența împotriva femeilor. (2018/2019GR. AB. împlinește azi 3 ani de existență neîntreruptă, nici măcar de pandemie.
Restart pentru o noua viață-Ucraina (2022)
Bărbați care fac bine (2021-2022)
… sunt doar o parte dintre proiectele cu care ne mândrim, fiindcă vocea noastră și a femeilor ce au crescut în grupul nostru s-a făcut auzită și din ce în ce mai mult înțeleasă.
Suntem un grup de inițiativă bazat pe munca unor specialiști voluntari, oameni care fac lucrurile să se lege și să reziste în timp.
Nu am fost singure în tot acest timp, ci am avut mereu o susținere importantă de ordin moral și, uneori, material, din partea unor oameni, asociații și firme care au crezut în misiunea noastră și cărora le mulțumim. 
Suntem tot mai sigure că ne aflăm pe drumul cel bun. Nu e un drum ușor, știm asta. Dar mai știm ca drumul cel bun este adesea provocator și dificil, însă toate greutățile apărute în cale nu justifică întoarcerea la nepăsare și indiferență. Pentru că acum știm că primul pas pentru a ieși din violență este acela de a face problema auzită.
Cu mulțumiri tuturor celor ce ne-au adus susținere, lumină, alinare, ajutor specializat!
Cu mulțumiri tuturor fetelor și femeilor care și-au pus încrederea în noi, pentru efortul, lupta și progresul lor! Voi ne dați o mie de motive de a merge mai departe
La mulți ani, GR. AB.! 
La mulți ani de #faptebune, în folosul femeilor care au trecut prin situate abuz!
Dacă vrei 
sa știi mai multe despre activitățile noastre
să ne susții pentru a face bine femeilor aflate în situații de abuz dar și acelora ce vor sa își vindece rănile emoționale
sa te informezi despre diferitele aspecte ale violenței domestice/violenței împotriva femeilor
să beneficiezi de serviciile noastre gratuite de consiliere de grup
vizitează-ne site-ul  sau contactează-ne prin mesaj privat și îți vom da toate informațiile de care ai nevoie”, este mesajul postat de GRAB. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.