Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

A deschis portiera fără să se asigure și a lovit mortal un trotinetist. Despăgubiri de 50.000 euro

Un sătmărean a deschis ușa mașinii fără să se asigure și a lovit mortal un bărbat aflat pe trotinetă. După aproape doi ani de procese, sătmăreanul a fost condamnat la închisoare și la plata sumei de 50.000 de euro.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 03.07.2021, în jurul orei 12.25, sătmăreanul, aflat la volanul unui autoturism marca Volkswagen a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, iar la coborârea din autoturism a deschis portiera stânga față fără să se asigure corespunzător, acroșând un bărbat care circula regulamentar cu trotineta și provocând decesul acestuia din urmă.

După aproape doi ani de procese, șoferul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an si 5 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de ucidere din culpă și este obligat să achite suma de 50.000 euro, reprezentând daune morale.

2 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Cu ce viteză se deplasa trotinetistul de a murit în urma impactului???
    Legea permite maxim 30 Km/h!! O trotinetă bună, modificată, poate ajunge lejer la 70-80 Km/h, mai ales cu un trotinetist mai slim!! În acest caz, eu cred că este culpă comună, Trotineta era sigur modificată și trotinetistul mergea “blană”, cu dor de sinucigaș, cum conduc majoritatea!!
    ATENȚIE, acești sinucigași acum AU DREPTUL să circule și pe unele trotuare din oraș, datorită INCOMPETENȚEI primăriei municipiului, conducerii poliției rutiere atât județeană cât și municipală, și a poliției locale (gardienii publici)!!!! Feriți-vă că circulă exagerat de tare!!!

    • Constantin Matei Răspunde

      Chiar azi,13.04.2023era sa dau peste un”trotinetist”;intram de pe Drum Carei pe Neajlov iar “eroul”a aparut brusc din dreapta pe trecerea de pietoni in viteza;eu stiu ca nu au voie pe trecrea de pietoni, decat pe jos,si avea si viteza mare, nici macar nu s’a asigurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.