Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

Adrian Cozma: Președintele Ungariei a creat haosul de la Carei. Nu a respectat recomandările

Adrian Cozma spune că președinta Ungariei, Katalin Novak, a fost cea care a creat întreg haosul de la Carei și a generat conflict. Deputatul a declarat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că șefa statului vecin ,,nu a respectat recomandările și traseele stabilite de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și SPP”.

Redăm, integral, punctul de vedere al deputatului Cozma:

,,Vizita președintei Ungariei la Satu Mare a fost prilej bun pentru UDMR să-și radicalizeze proprii votanți. Sigur că manifestările unor grupuri care i-au adresat cuvinte nelalocul lor, pe alocuri chiar violente, scot doar din amorțeală alți radicali, de data asta maghiari, fiindcă și unii și alții se alimentează din astfel de acțiuni și evenimente. Ce fac și ce strigă cetățenii obișnuiți, români sau maghiari, care au părerile lor, e una, dar comportamentul unui președinte de țară și a unor oficialii din statul român, UDMR de data asta, e cu totul altceva. Doamna președinte a Ungariei nu a respectat deloc recomandările și traseele pe care le-au stabilit reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne, și SPP și a creat acel haos, voluntar sau involuntar. Prin modul în care s-a prezentat, a generat un conflict și nu era greu de intuit că acel conflict va avea loc. Acele persoane n-au apărut de nicăieri și dintr-o dată. Ministerul Afacerilor Interne, Romania avea toate datele, toate informațiile necesare și a propus măsuri clare pentru evitarea oricărui conflict fie și el verbal.

UDMR nu e la prima experiență și sigur că nu prea le convine liniștea fiindcă unii votanți de-ai lor s-ar putea să nu mai fie așa de stimulați în a merge la urne.

Partidele democratice n-au niciun interes să aibă loc astfel de evenimente neplăcute, deci responsabilitatea e în altă parte. Spun asta pentru a preveni alte astfel de manifestări și de a recomanda celor care nu sunt de acord cu administrația UDMR din județul Satu Mare să meargă la vot. Noi vrem o altă conducere și la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean Satu Mare, dar nu pentru că ei sunt maghiari, ci pentru că sunt incompetenți și asta se vede cu ochiul liber. Din fericire exemplele noastre sunt la doi pași. La doi pași, în municipiul Oradea se fac lucruri pentru următoarele sute de ani. În județul Bihor s-a făcut într-o jumătate de mandat mai mult decât în cele două mandate ale actualului președinte al CJ Satu Mare.

La Satu Mare se improvizează și despre asta e vorba.

Atât eu și sunt convins că toți ceilalți lideri și conducători ai partidelor din Satu Mare, nu agreează, nu susțin niciun fel de manifestări ale grupurilor care încearcă să îi învrăjbească pe români și maghiari. Indiferent din ce etnie fac parte”.

 

25 comentarii

  1. Northwestern Răspunde

    “Propriii”, domnule deputat. Dacă tot suntem apărători ai patriei, hai să nu ne batem joc de limba maternă!

    • c-block Răspunde

      Ar fi ceva pită bună de mâncat pe subiectul “limba maternă” a dânsului. Cei care au provocat haosul au fost cei aduși de departe și intenționat să facă scandal. Erau pregătiți, echipați și dotați cu tot ce le trebuie, inclusiv cu treburi care se țin sub cheie. De aici singura concluzie că totul a fost organizat. Restul de gargară. Trist e că nici acum nu recunoaște că totul pleacă de la scandalurile de vreo 2-3 ani când tot dumnealui încearcă să creeze conflicte interetnice cu varii ocazii. Recomand cu mare căldură să se uite mai des în oglindă când vorbește că ar putea să constate că îi crește nasul. 😉🙃 Indiferent, electoratul e sătul de astfel de acțiuni politicianiste iar cei amatori de asta sunt exact cei care participă la sastfel de scandaluri. Dacă te cobori la nivelul lor apoi să nu te miri că te mănâncă porcii. Dacă era deștept tăcea din gură.

    • Kuka Răspunde

      @Northwestern: Păi mă-sa îi unguroaică, ce limbă maternă vrei la dânsul?

      Pe de altă parte, de unde nu este, n-ai ce să ceri!

  2. Claudiu Răspunde

    Domnule deputat, este totusi un text oficial, scris in limba nationala. Nu considerati ca s-ar impune (sau ar fi minim necesar!) s-o respectati ca atare si din punct de vedere gramatical? Intreb, deoarece cele scrise de domnia voastra lasa mult de dorit in ceea ce priveste cunostintele dobandite in clasele gimnaziale! Trist, dar adevarat! Ca si varianta, nu v-ati gandit, ca daca ati fi tacut, ati fi ramas filozof?

  3. satmarean Răspunde

    Sa mori tu. Hai ca te-ai facut de ras.

  4. c-block Răspunde

    Brusc constat că s-a activat exact pe același subiect ex-senatorul Valer Marian și a trântit în presa națională un articol plin cu minciuni gogonate. Dacă trebuia uitați încă o dovadă cât de regizat poate fi totul. Vă recomand să ignorați aceste manifestări că nu ne duce înainte. Pur și simplu nu ne reprezintă.

    • satmarean Răspunde

      Sa sti ca nu este chiar asa. Sunt lucruri, actiuni pe care nu le vede sau intelege toata lumea.

      • c-block Răspunde

        Ba exact așa este și puteam spune și mult mai multe vizavi de el.

        • satmarean Răspunde

          eu ma refer strict la asa zisul incident=provocare

          • satmarean

            a provocat catalina si gata. du-te tu in serbia, irlanda, spania si fi de partea cealalta sa vezi ce se intampla. sunt provocari pentru prostime si credema ca sunt multi si prosti.

          • c-block

            Când se cocoțează pe un eveniment și scandal creat artificial asemenea indivizi atunci credibilitatea lor este fix zero. Iar cei care se încred în astfel de apostoli pățesc cu toții același lucru. Vouă vă place situația. Asta este. Înseamnă că aveți vorba cuiva fix o problemă fixă. Și din această cauză probabil sunteți fericiți. No așa să rămâneți atunci. Aia că nu duce nicăieri aia oricum nu vă deranjează.

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Modul de exprimare al deputatului este execrabil. Asta ca să nu spun că se contrazice singur în text. Doamnă profă de română dacă mai trăiți aveți cuvântul. Chiar vă rog și chiar dacă vă e rușine de el.

  6. Calin Răspunde

    Măi Adișor, măi! Ești c-am întârziat, nu crezi? Esti ca CFR-ul, de Rusalii o să ne urezi An Nou Fericit. Dar nu-i bai.
    Știi mă gândesc așa oare ce simțit tu, asa când citeai pe site întâmplările. Recunoaște că te-ai bucurat, așa putin mai mult. Sau râdeai în hohote cu anturajul tău politic. Da ești tu atât de fachir să nu te exteriorizezi că dă rău la alegeri.
    Tu cât ai fi plătit să iasă un scandal ca asta?
    Apropo dacă tot suntem aici. Cu RCA-ul cum rămâne? Și prețul combustibilului? Că tot ai zis că le reduci. Dar când? Întreb așa pentru mai mulți cititori.

  7. hingeru Răspunde

    limba ta materna este maghiara, Adi! Rusine sa-ti fie! Sabia lui Attila te gaseste si nu te iarta.

  8. Mae Răspunde

    Președinta Hungaria e ca o cățea care se urinanează pe ici colo atit poate atit face.

  9. Mae Răspunde

    Ce m-as bucura dar ar urinanena in gura mea proasta. Dupa Mona si Ana, ar fi ceva gustos in gura mia.

  10. Marius Groza Răspunde

    S-a trezit și supozitorul. De ce nu a venit cu noi la Carei?

  11. ion romanul Răspunde

    Rog un costum mai pe masura daca aveti pe acasa si puteti sa ii imprumutati d-lui deputat!

  12. Mateiaș Răspunde

    Patrioții au fost la Carei. Falșii patrioți au băut un vin și au mâncat un grătar la vila lor din Păulești. PNL- trădătorii! Hai AUR!

    • Como se dice? Răspunde

      Patriotii sa se prezinte gata de lupta cand intra armata straina in tara sa ocupe teritorii, nu la huiduieli si injurat, pentru ca asa demonstreaza o lipsa de educatie a unora pe care strainii o vor generaliza si asocia cu poporul roman. Daca s-a gresit, Guvernul Romaniei trebuia sa ceara oficial explicatii Guvernului Ungariei, se numeste diplomatie.

      • c-block Răspunde

        Nu s-a greșit. A fost totul de foarte-foarte multă vreme discutat (mai mult de un an de zile) și răsdiscutat numai că unii vroiau cu tot dinadinsul ceva sămânță de scandal. Atât. Asta denotă caracterul unora. Iar cei care dau acuma lecții necerute cum face și dumnealui, așa după o săptămână de la fapte ție ce îți sugerează? Mai ții minte când făcea scandal supertolerantul că nu a fost lăsat să intre călare ca Mihai Viteazul în municipiu? Că așa i s-a sculat lui? Cu risipa asta de energie nu ar face ceva util societății? Să zicem să spună că după un an jumate de la promisiune nu s-a întâmplat nimic vizavi de prețul carburanților??? Și atunci cine se cheamă papagal????

  13. Sandra Răspunde

    Domnule deputat..dumneata n-ai alta treaba decat sa critici si sa bagi zanzanie!Romanii si maghiarii s-au inteles mereu bine..mai sunt uscaturi..dar am convietuit bine, Dumneata zbate-te sa tai pensiile speciale, asa cum ati promis si mariti pensiile la cei amarati ..nu le bagati pe gat carduri de zero bani..si ii puneti sa stea la cozi la Posta sa isi plateasca facturile! Mai slaviti si tara asta ..nu pe cei plini de bani si profitori! Pentru toate astea poporul o sa va pedepseasca la vot! Si va mirati ca AUR urca in sondaje! Pana la urma ..dupa UDMR s-a tot miscat ceva in judetul asta!

    • FF Răspunde

      Bravo Sandra!
      Așa vorbește un sătmărean/ardelean adevărat.
      Mulți gândesc așa, dar prea puțini își spun părerea în public cei care aruncă cu noroi sunt mult mai gălăgioși. Asta-i valabil pentru ambele tabere, indiferent de naționalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.