Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Au ieșit cu câinii la vânătoare de iepuri în județul Satu Mare. Pedepsiți cu amendă penală!

Doi bărbați din localitatea Odoreu au ieșit cu câinii la vânătoare de iepuri în județul Satu Mare. Acum, cei doi trebuie să plătească o amendă de 1.499,70 de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj.

Potrivit informațiilor PortalSM, cei doi bărbați s-au întâlnit într-un bar din Odoreu, unde s-au hotărât să meargă să prindă iepuri cu ajutorul unor câini ogar.

Astfel, cei doi au băgat câinii în mașină și au pornit spre localitatea Moftin. Pe drum, aceștia au observat un iepure, moment în care au oprit mașina și au lăsat câinii liberi. La scurt timp, cei doi câini au prins iepurele. După ce au pus prada într-un sac de nailon, bărbații și-au continuat drumul.

Ulterior, au mai observat un iepure și au acționat la fel, după ce au dat drumul câinilor, aceștia au adus la scurt timp vânatul. Pe drum, însă, au fost opriți de un echipaj de poliţie care a depistat sacul cu iepuri în mașină.

Cei doi bărbați au recunoscut săvârşirea infracţiunilor și au recunoscut faptul că știau că vânătoarea cu câini este interzisă, fiind pedepsită de legea penală.

Pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj, aceștia au fost condamnați la pedeapsa principală de 135 zile-amendă și la plata sumei de 1.499,70 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat Asociația de Vânătoare Sportivă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.