Ultima actualizare: azi, 12:19

Locale

Bisericile din Satu Mare, verificate înainte de Paște. Recomandările pompierilor

În acest sfârșit de săptămână, credincioșii catolici vor sărbători Paștele, iar cei ortodocși Duminica Floriile, prilej cu care, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești. Premergător acestui weekend, inspectorii de prevenire au efectuat controale tematice la lăcașurile de cult din județul Satu Mare, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor, este necesar respectarea unor reguli:

  • Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
  • Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel, încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu;
  • Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.
  • Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.