Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Controale înainte de Paște. Pizzerie din Satu Mare, amendată de DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în ultima săptămână, peste 100 de acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

Pe fondul creșterii consumului de pește și a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii DSVSA au efectuat o serie de controale, în Supermarketuri și magazinele specializate în vânzarea de pește, pentru a verifica respectarea normelor și legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în comerțul cu aceste produse.

În urma acestor controale, a fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi contravenționale în valoare totală 3.600 lei, – 1 amendă contravențională de  1.200 lei  –  1 Pizzerie, din localitatea Satu Mare – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de  depozitare a produselor alimentare, – 1 amendă contravențională de 1.200 lei – 1 producător/comerciant, din Piața Negrești Oaș, pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă conform prevederilor legislației în vigoare, 1 amendă contravențională de 1.200 lei, – 1 producător/comerciant, din Piața Tășnad, – pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate corespunzător potrivit legislației în vigoare și 11 avertismente – 11 producători/comercianți, de produse alimentare  de origine animală și non animală, din piețele Agro alimentare din localitățile Satu Mare și Negrești Oaș –  pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor alimentare.

D.S.V.S.A. Satu Mare, va continua  acțiunea de verificare a  unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.


Sursa: DSVSA Satu Mare

Un comentariu

  1. bigbrother Răspunde

    Nu știu vouă la redacție vă convine să transmiteți oamenilor știri fără noimă și fără informațiile importante? Așa la modul foarte general? Adică în Europa pe dreapta undeva s-au dat amenzi și lalablabla? Adică contravenientul care atentează la sănătatea oamenilor are drepturi dar noi nu? Atunci nu mai bine desființăm aceste organe că văd că sunt cam degeaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.