Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

FOTO. Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului. Coșuri sfințite în Satu Mare. Cristos a Înviat!

Mii de catolici din județul Satu Mare sărbătoresc, în această noapte, Învierea Domnului. Credincioșii s-au adunat în biserici, iar în unele lăcașuri de cult coșurile cu bunătăți au fost  sfințite sâmbătă seara.

Credincioșii catolici au pregătit coșurile specifice Paștelui și au participat, sâmbătă seara, la Sfânta Liturghie. Așa cum e tradiția, credincioșii au pregătit coșuri din nuiele, pline cu ouă roșii, pască, vin și mâncăruri specifice sărbătorii, iar după slujbă a avut loc sfințirea preparatelor.

Cristos a Înviat!

2 comentarii

  1. Zilahi Árpád Răspunde

    Nu numai catolici sărbătoresc! Toată lumea occidentală sărbătoresc,numai ortodoxi cu ruși nu.

  2. History Răspunde

    @Zilahi Árpád. Anul acesta indiferent de calendar Paștele ar trebui sărbătorit împreună. Cele două “calcule” bisericești ar coincide. Dar în mare “mărinimie” a ortodoxiei dogma spune că nu se poate sărbători paștele creștin și cei evreiesc deodată și de aceea este decalat cu o săptămână. Restul lumii, vesticii nu au astfel de probleme. Sunt curios dacă știe asta cineva sau măcar are curajul să recunoască. De aici se poate vedea și nivelul de toleranță a ortodoxiei (pentru amatori le recomand lectura și despre munca asiduă a lui Kirill împotriva propriilor ortodocși).
    PS. Din cauza acestui calcul artificial doar o dată la 5 ani pică odată cele două date. Altfel ar fi împreună de 3 ori în 5 ani. Cine e de vină?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.