Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Doi egipteni, ascunşi în cabina unui TIR care voia să treacă vama Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au depistat doi cetăţeni din Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cabina unui TIR de către doi cetățeni români.

În data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Suceava, conducând o autoutilitară marca Renault, înmatriculată în România. În autovehicul, se mai afla în calitate de pasager un cetățean român, tot de 34 de ani, din județul Botoșani.

La controlul de frontieră efectuat în cooperare cu autoritățile maghiare, poliţiştii au descoperit ascunși, în spațiul pentru dormit situat deasupra cabinei autoutilitarei, doi cetăţeni străini.

Autovehiculul și persoanele au fost conduse la sediul SPF Petea pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi cetăţeni străini sunt din Egipt și intenționau să ajungă în state din vestul Europei, dar deoarece nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Drept urmare, cei doi de cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii români pentru trafic de migranți, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.