Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO. Floriile la Satu Mare! Credincioșii catolici sărbătoresc intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim

Astăzi, 2 aprilie 2023, este sărbătoarea Floriilor în comunitatea romano-catolică din Satu Mare și în alte părți ale lumii. Această sărbătoare este marcată în fiecare an cu o săptămână înaintea Paștelui și este o celebrare a intrării lui Isus în Ierusalim cu o săptămână înainte de crucificarea sa.

În Satu Mare, credincioșii romano-catolici sărbătoresc această zi prin participarea la liturghia specială de Florii. În timpul acestei liturghii, preotul binecuvântează ramurile de măslin și le distribuie credincioșilor pentru a marca intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim. În această zi, credincioșii romano-catolici poartă ramuri de măslin sau ramuri de salcie pentru a celebra și a se identifica cu evenimentul biblic.

Această sărbătoare este deosebit de importantă pentru credincioșii romano-catolici, deoarece marchează începutul Săptămânii Sfinte, care culminează cu celebrarea Învierii lui Isus. În timpul Săptămânii Sfinte, credincioșii sunt chemați să reflecteze asupra suferinței și morții lui Isus și să se pregătească pentru celebrarea Învierii sale în ziua de Paște.

În afară de aspectul religios, sărbătoarea Floriilor are și o semnificație culturală. În multe țări, inclusiv România, există tradiția de a decora casele și bisericile cu flori și ramuri pentru a celebra această zi. În unele zone, oamenii construiesc cruci din ramuri de salcie și le expun în fața caselor lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.